Bloomberg: SEC start onderzoekt naar Coinbase

Coinbase ligt onder vuur in Amerika. De cryptobeurs wordt onderzocht door de Securities and Exchange Commission (SEC). De toezichthouder wil naderen onderzoeken of het bedrijf tokens heeft genoteerd die eigenlijk een effect zijn.

Het gaat dus feitelijk om de discussie of een uitgegeven token ook een effect kan zijn. Je kunt je voorstellen dat bitcoin in deze situatie anders wordt behandeld dan een willekeurige munt.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Volgens Bloomberg onderzoekt de SEC verschillende tokens. Coinbase reageerde vorige week al op de commotie in een blogpost. Zij zijn uiteraard van mening dat zij niets verkeerd hebben gedaan. Ook laken ze de handelswijze van de toezichthouder: “In plaats van een gesprek met ons aan te gaan over de zeven activa op ons platform, ging de SEC direct over naar rechtszaken.”

Het is een gevolg van de onduidelijke situatie voor cryptobeurzen. De wetten en regels zijn simpelweg niet in staat om alles te omvatten. Dat staat nog even buiten de discussie of tokens naast bitcoin uberhaupt van waarde kunnen zijn.

Problemen voor Coinbase

Coinbase heeft wel eens leukere maanden gehad. Concurrent Binance heeft naast een veel hoger handelsvolume inmiddels ook meer bitcoin in kas. Coinbase is inmiddels beursgenoteerd in Amerika, Binance is een bedrijf dat het iets minder nauw met de regels neemt.

Het aandeel van Coinbase (COIN) heeft het ook zwaar. Een combinatie van onder andere onzekerheid in de bitcoinmarkt en een dalende trend in de aandelenmarkt zorgen ervoor dat het aandeel ruim 80% lager staat dan bij de lancering.

Bloomberg: SEC start onderzoekt naar Coinbase

Een ander probleem is dat een ex-werknemer is opgepakt op verdenking van handel met voorkennis. Het gaat naar verluidt om een winst van $1,5 miljoen door voor te sorteren op beslissingen van de grote Amerikaanse beurs.

De werknemer zou met voorkennis alvast de tokens hebben ingekocht. Dat is te lezen op de website van het Amerikaanse ministerie van Justitie.

Lees meer over:
AmerikaCoinbaseSEC

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...