Ark Invest van Cathie Wood koopt voor 6,7 miljoen dollar aan Coinbase-aandelen

Ark Invest van Cathie Wood is behoorlijk bullish op cryptobedrijf Coinbase. De investeerder heeft voor 6,7 miljoen dollar Coinbase-aandelen COIN aangekocht.

Ark voegde 102.281 Coinbase-aandelen toe aan zijn Ark Innovation ETF en 16.414 aandelen aan Ark Next Generation Internet, zo hebben ze zelf bekendgemaakt. Het aandeel COIN sloot maandag op 56,40 dollar. Op basis van deze slotkoers heeft de aankoop Ark ongeveer 6,7 miljoen dollar gekost.

Wood heeft de afgelopen twee handelsdagen voor meer dan $15 miljoen aan COIN-aandelen gekocht, ondanks de dalende prijs van COIN en de aanzienlijke tegenwind waarmee de beurs wordt geconfronteerd.

Coinbase leverde vorige week ruim 20% aan beurswaarde in toen de Securities & Exchange Commission de stakingdiensten van Kraken heeft aangepakt. Volgens analisten is dat een uitdaging voor de beurs omdat beleggers dan vertrouwen in centrale exchanges zouden hebben.CEO Brian Armstrong heeft al aangekondigd zijn stakingservice voor de rechter te willen verdedigen.

De beurs uit San Francisco maakt volgende week zijn resultaten over kwartaal vier van 2022 bekend. Volgens een prognose van FactSet gaat het handelsvolume en het aantal gebruikers de komende maanden wel dalen vanwege de onrust.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsCoinbase

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...