Ark Invest van Cathie Wood koopt voor 6,7 miljoen dollar aan Coinbase-aandelen

Ark Invest van Cathie Wood koopt voor 6,7 miljoen dollar aan Coinbase-aandelen

Ark Invest van Cathie Wood is behoorlijk bullish op cryptobedrijf Coinbase. De investeerder heeft voor 6,7 miljoen dollar Coinbase-aandelen COIN aangekocht.

Ark voegde 102.281 Coinbase-aandelen toe aan zijn Ark Innovation ETF en 16.414 aandelen aan Ark Next Generation Internet, zo hebben ze zelf bekendgemaakt. Het aandeel COIN sloot maandag op 56,40 dollar. Op basis van deze slotkoers heeft de aankoop Ark ongeveer 6,7 miljoen dollar gekost.

Wood heeft de afgelopen twee handelsdagen voor meer dan $15 miljoen aan COIN-aandelen gekocht, ondanks de dalende prijs van COIN en de aanzienlijke tegenwind waarmee de beurs wordt geconfronteerd.

Coinbase leverde vorige week ruim 20% aan beurswaarde in toen de Securities & Exchange Commission de stakingdiensten van Kraken heeft aangepakt. Volgens analisten is dat een uitdaging voor de beurs omdat beleggers dan vertrouwen in centrale exchanges zouden hebben.CEO Brian Armstrong heeft al aangekondigd zijn stakingservice voor de rechter te willen verdedigen.

De beurs uit San Francisco maakt volgende week zijn resultaten over kwartaal vier van 2022 bekend. Volgens een prognose van FactSet gaat het handelsvolume en het aantal gebruikers de komende maanden wel dalen vanwege de onrust.

Lees meer over:
Bitcoin Coinbase

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties