Coinbase bereid om stakingservice te verdedigen voor de rechter

In Amerika is veel te doen over staking, het uitlenen van cryptocurrency's in ruil voor rente. De Amerikaanse autoriteiten zoals de Securities & Exchange Commission (SEC) hebben het gemunt op de centrale platformen die deze service faciliteren zoals Coinbase en Kraken. Die laten het er echter niet bij zitten.

Brian Armstrong, CEO van het beursgenoteerde Coinbase, wil zijn stakingservice zelfs voor de rechter uitvechten. In de ogen van het management van Coinbase is een stakingproduct niet te classificeren als een effect (security) volgens de Amerikaanse (effecten) wetten.

De opmerkingen van Armstrong komen niet uit de lucht vallen. Eerder heeft concurrent Kraken een geschil met de SEC geschikt. De beurs uit San Francisco heeft een akkoord gesloten om een boete van 30 miljoen dollar te betalen. Ze hebben namelijk verzuimd om hun 'crypto asset staking-as-a-service-programma' niet te registreren bij de toezichthouder. Volgens Jesse Powell, de CEO van Kraken, gaat Amerika totaal de verkeerde kant op als het staking zou verbieden. Hij vreest dat andere markten die services dan gaan domineren.

Volgens Coinbase ziet hun stakingservice er 'fundamenteel anders' uit dan die van Kraken, desalniettemin daalde het aandeel Coinbase met ruim 20% de afgelopen week.

De daling is voor investeerder Cathie Wood van ARK Invest aanleiding om voor 9,2 miljoen dollar aan COIN aandelen aan te schaffen.

Nederland

In Nederland biedt vrijwel iedere beurs en broker ook stakingdiensten aan, enkele uitzonderingen daargelaten. Nederlandse autoriteiten laten deze diensten voorlopig toe, in afwachting van Europese regels die per 2024 of later moeten gaan gelden voor crypto assets, die momenteel ongereguleerd zijn.

Lees meer over:
Coinbase

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...