Ark koopt voor 6,4 miljoen dollar aan Block-aandelen

Ark koopt voor 6,4 miljoen dollar aan Block-aandelen

Ark Invest van Cathie Wood heeft maandag 92.165 aandelen van het bedrijf Block gekocht. De transacties worden geschat op een totale waarde van 6,4 miljoen dollar. Block stond eerder bekend als Square en is een betaalprovider in Amerika met Jack Dorsey aan het roer.

Ark heeft de aankoop verspreid over een drietal fondsen. 77.991 Block-aandelen zijn toegevoegd aan de Ark Innovation ETF, 13.170 aandelen aan Ark Next Generation Internet en 1.004 aandelen aan de Ark Fintech Innovation ETF. Dat blijkt uit deze bekendmakingen. Het aandeel Block sloot maandag 2,2% hoger tot $69,46.

Block riep onlangs ontwikkelaars op om mee te denken over een bitcoin "mining development kit". Het bedrijf zegt dat het verdere innovatie op de bitcoin miningmarkt kan ontketenen, innovatie kan vergroten en het energieverbruik kan verminderen.

Ark kwam vorige week ook in het nieuws door nieuwe hoeveelheden Coinbase-aandelen te kopen. De vermogensbeheerder ziet bitcoin, digitale portemonnees, publieke blockchains en smart contract als vier van de 14 "grote ideeën" voor 2023.

Lees meer over:
Bitcoin aandelen markt

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan