Arthur Hayes: geen enkel smart contract platform gaat Ethereum inhalen

467 totale weergaven
Gaat de Ethereum koers boven $3.000 in het vierde kwartaal?

BitMEX-oprichter Arthur Hayes denkt dat het “heel, heel moeilijk” wordt voor andere smart contract platforms om Ethereum in te halen. In een nieuw interview met The Big Whale zegt Hayes dat Ethereum momenteel vooroploopt als het gaat om het aantal innovatieve applicaties en het aantal ontwikkelaars.

Innovatie begint op Ethereum

Hij is van mening dat innovatie meestal begint op Ethereum en dat de rest vervolgens kopieert. “De Ethereum technologie en de mensen die het bouwen zijn het meest innovatief. De rest kopieert ze. Totdat ik een nieuwe blockchain zie waar als eerste iets nieuws op lanceert, dat nog niet is begonnen op het netwerk van Ethereum, verwacht ik dat geen enkel platform Ethereum zal inhalen”, aldus Arthur Hayes.

Dat zijn natuurlijk mooie woorden, maar waarom zou een ander platform Ethereum niet kunnen inhalen vanwege deze argumenten. Het is mooi dat veel dingen voor het eerst op Ethereum gelanceerd zijn, maar op Solana en andere blockchains kun je net zo goed met smart contracts werken.

Uiteindelijk is het aan de markt en de mensen om te bepalen welke blockchain zij willen gebruiken. Het bijna emotionele argument dat Arthur Hayes hier geeft zal geen rol spelen in deze beslissing bij mensen. Tenminste, dat lijkt onwaarschijnlijk.

Als andere smart contract platforms het simpelweg beter doen, dan is er geen reden voor mensen om Ethereum te blijven gebruiken.

Arthur Hayes over Solana

Arthur Hayes geeft overigens ook toe dat er momenteel “veel lawaai” is rondom Solana. “Dat is heel goed gedaan. Zij hebben hele goede UI/UX. Een geweldige betrokken gemeenschap. Het hele memecoin ding is één van de beste dingen die ooit zijn gebeurd voor Solana, maar waar hebben we het uiteindelijk over? Het gaat om ongeveer 25% van de market cap van Ethereum”, aldus Hayes.

Ook door de komst van layer-2 oplossingen, waardoor transacties sneller en goedkoper zijn geworden op Ethereum (of natuurlijk op de tweede lagen rondom Ethereum), ziet hij de kans krimpen dat mensen voor andere smart contract platforms kiezen.

Qua market cap heeft Hayes op dit moment nog gelijk. Ethereum kent een market cap van 296 miljard dollar, terwijl Solana op 68,1 miljard dollar zit.

Lees meer over:

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....