Arthur Hayes: ‘Nog één correctie voordat bitcoin nieuwe bullrun begint’

Arthur Hayes, de voormalig CEO en oprichter van BitMEX, verwacht dat de markt nog een gigantische crash te wachten staat voordat een nieuwe bullrun kan beginnen. "Ik denk dat bitcoin nog niet is ontsnapt aan zijn correlatie met de wereldwijde risico-assets. [...] Maar ik denk dat er een 'correlatie één' moment aankomt", aldus Hayes.

Wat betekent dit?

Het "correlatie één" moment waar Hayes over spreekt refereert naar een moment waarop de correlatie tussen bitcoin en bijvoorbeeld de S&P 500 en de Nasdaq 100 rond de 1,0 ligt. Dit betekent in feite dat bitcoin op dat moment synchroon beweegt met de Amerikaanse aandelenindices.

"Met dat moment bedoel ik dat alles tegelijkertijd naar beneden valt, waaronder bitcoin. Of ik denk dat we daarmee de dieptepunten van het FTX-schandaal zullen breken? Nee. Maar kunnen we de 20.000 dollar verliezen? Dat zeker", aldus een duidelijke Arthur Hayes.

Daarna voorziet Hayes een extreem bullish scenario voor bitcoin, dat zich zelfs uitspeelt als alle andere assets naar de haaien gaan. Hiervoor verwijst Hayes naar de reactie van centrale banken die nodig is om de ellende te stoppen. Daarvoor moeten de geldprinters straks weer op volle toeren draaien.

De reactie van centrale banken

Hayes voorziet dus een probleemscenario voor de komende maanden, die centrale banken uiteindelijk zal dwingen om de rente gigantisch te verlagen en de economie te stimuleren. Dat zorgt ervoor dat de relatieve schaarste van de Amerikaanse dollar afneemt en mensen massaal vluchten naar de schaarste van bitcoin, als je het aan Hayes vraagt tenminste.

Als het aan Hayes ligt, dan duurt de huidige rally dus waarschijnlijk niet lang meer en moeten we ons opmaken voor nieuwe dalingen. Volgens de voormalig CEO van BitMEX gaat het echter wel om een tijdelijke daling van de koers, omdat hij voor daarna een gigantische bullrun voorziet.

Die bullrun kan weleens beginnen na de halving van maart 2024, die ook steeds dichterbij komt. In het verleden is dat in ieder geval een punt geweest waarop de markt van bearish naar bullish ging. Voor nu wordt het afwachten, maar Hayes is in ieder geval positief voor de lange termijn.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....