Bitcoin koers blijft steken onder $24.000

Bitcoin koers blijft steken onder $24.000

De prijs van bitcoin houdt relatief goed stand. De koers van BTC schoot de afeglopen zeven dagen omhoog en naar beneden, tot onder $24.000 en richting $25.000.

Tot op heden is er echter geen uitbraak omhoog of naar beneden. Afgelopen donderdag schoot de koers nog naar $24.700. Maar ook dat was niet de aanleiding voor een nieuwe grote stijging.

Bitcoin koers blijft steken onder $24.000

Door het strakke monetaire beleid van de VS kan er tijdelijk minder liquiditeit zijn. Hogere rentestanden en andere maatregelen zorgen ervoor dat geld (of in dit geval de dollar) simpelweg duurder is. Volgens de Nederlandse analist Root compenseert het lossere beleid in China deels de situatie. Bitcoin is niet gebonden aan landsgrenzen.

De Amerikaanse dollar sprong vrijdag 17 februari naar zijn hoogste koers in zes weken tijd tegen een mandje van andere fiatmunten. Die opleving van de dollar kwam voort uit de sterke economische data vanuit de Verenigde Staten, waardoor de markt verwacht dat ons mogelijk grotere renteverhogingen te wachten staan van de Amerikaanse Federal Reserve (centrale bank).

Uit recente communicatie vanuit de Fed blijkt ook dat ze geenszins van plan zijn nu te gaan verruimen.

Om af te sluiten een wat ouder filmpje van diezelfde Root. Met een stukje wensdenken en data. Want hoe ziet dat er nou eigenlijk uit? Een situatie waarin bitcoin alle (monetaire) waarde in de wereld opslokt. Bekijk het hieronder.

Lees meer over:
Bitcoin

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan