Bitcoin koers blijft steken onder $24.000

De prijs van bitcoin houdt relatief goed stand. De koers van BTC schoot de afeglopen zeven dagen omhoog en naar beneden, tot onder $24.000 en richting $25.000.

Tot op heden is er echter geen uitbraak omhoog of naar beneden. Afgelopen donderdag schoot de koers nog naar $24.700. Maar ook dat was niet de aanleiding voor een nieuwe grote stijging.

Bitcoin koers blijft steken onder $24.000

Door het strakke monetaire beleid van de VS kan er tijdelijk minder liquiditeit zijn. Hogere rentestanden en andere maatregelen zorgen ervoor dat geld (of in dit geval de dollar) simpelweg duurder is. Volgens de Nederlandse analist Root compenseert het lossere beleid in China deels de situatie. Bitcoin is niet gebonden aan landsgrenzen.

De Amerikaanse dollar sprong vrijdag 17 februari naar zijn hoogste koers in zes weken tijd tegen een mandje van andere fiatmunten. Die opleving van de dollar kwam voort uit de sterke economische data vanuit de Verenigde Staten, waardoor de markt verwacht dat ons mogelijk grotere renteverhogingen te wachten staan van de Amerikaanse Federal Reserve (centrale bank).

Uit recente communicatie vanuit de Fed blijkt ook dat ze geenszins van plan zijn nu te gaan verruimen.

Om af te sluiten een wat ouder filmpje van diezelfde Root. Met een stukje wensdenken en data. Want hoe ziet dat er nou eigenlijk uit? Een situatie waarin bitcoin alle (monetaire) waarde in de wereld opslokt. Bekijk het hieronder.

Lees meer over:
Bitcoin nieuws

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...