Bitcoin update: koers zakt richting $23.000

Bitcoin update: koers zakt richting $23.000

De bitcoin koers is in de afgelopen week met 5.5% gedaald. De trend op de lage tijdsbestekken is hierdoor bearish omgeslagen, terwijl op de hogere tijdsbestekken de uptrend voor nu nog altijd intact is. Houdt trendsupport op de hogere tijdsbestekken stand of krijgen we eerst nog te maken met verdere koersdalingen?

De bitcoin koers staat momenteel op 23,023.69USD. We bespreken in deze update waarom de 200 MA’s een belangrijk onderdeel zijn van onze technische analyses en waarom wij nog even de kat uit de boom kijken.

Bitcoin (BTC) daggrafiek

Onderstaande quote komt uit de update van afgelopen woensdag:

“We zien op de daggrafiek dat er de afgelopen dagen een flinke bearish divergentie is ontstaan en dit in combinatie met recente koersontwikkelingen maakt het zeker niet ondenkbaar dat we de komende dagen nog een stap naar beneden zullen gaan doen.”

De afgelopen dagen hebben we daadwerkelijk een stap naar beneden gedaan en zijn we het gebied rond en vlak boven range high $22.500 daadwerkelijk genaderd. De reden dat range high $22.500 voor ons een belangrijk prijsniveau is komt voort uit het feit dat een terugkeer in de grote prijsrange waarschijnlijk zal leidden tot een verdere daling richting mid range $20.550.

Mochten we daadwerkelijk onder de $22.500 uitkomen hebben we nog twee bullish argumenten over. De eerste is dat we nog altijd boven de 200 EMA handelen en de tweede is dat we nog altijd te maken hebben met een bullish marktstructuur. Bitcoin kan vanaf de huidige koers nog maximaal 7.43% dalen en nog altijd is de bullish marktstructuur intact.

Op de 4 uursgrafiek testen we op dit moment belangrijk trendsupport en op de lagere tijdsbestekken is de lokale trend inmiddels bearish doorbroken, voor ons reden genoeg om de komende dagen rustig af te wachten hoe het een en ander zich gaat ontwikkelen.

Bitcoin update: koers zakt richting $23.000

Bitcoin (BTC) 4-uurgrafiek

We zijn ons grijs gemarkeerde interessegebied uit de vorige update inmiddels genaderd en testen op dit moment belangrijk trendsupport van de beide 200 MA’s.

Het verliezen van de 200 MA’s als support vergroot de kans aanzienlijk dat de uptrend, die sinds het begin van dit jaar is ingezet, ten einde komt. Daarnaast vergroot het verliezen van de MA’s tevens de kans dat we op zijn minst de low uit de daggrafiek rond $21.500 (-7.43%) zullen gaan opzoeken en in het meest bearish scenario zelfs mid-range $20.550 (-10.76%).

Uiteraard bestaat er nog altijd de mogelijkheid dat we wel support weten te vinden in het grijze gebied boven range high. Echter voordat we hier met meer overtuiging vanuit kunnen gaan willen we eerst tekenen van kracht zien op de lagere tijdsbestekken. Zolang dit niet gebeurd kijken wij vanaf de zijlijn toe hoe het een en ander zich de komende dagen verder ontwikkeld.

Bitcoin update: koers zakt richting $23.000

Bitcoin (BTC) 30-minuten grafiek

De reden dat de 200 MA’s op verschillende tijdsbestekken een belangrijk onderdeel zijn van onze technische analyses is omdat zij ons precies vertellen met wat voor trend we op dat moment op desbetreffende tijdsbestek te maken hebben.

Daarnaast komen de MA’s tot stand naar aanleiding van koersontwikkelingen uit het verleden en vertellen ze ons niets wat we eigenlijk niet allang al wisten.

We gebruiken de 200 MA’s op lage tijdsbestekken om de lokale trend te definiëren en vanuit hier kunnen we onze verwachtingen verder gaan finetunen richting de hogere tijdsbestekken. Het heroveren van de 200 MA’s op lage tijdsbestekken kan ons een reden geven om in te stappen en wanneer we ze verliezen juist om uit te stappen.

Kijk maar eens in onderstaande 30-minuten grafiek hoe we de lokale trend kunnen gebruiken om de richting voor de korte termijn te bepalen.

Het heroveren van de 200 MA’s op 14 februari (groene cirkel) was de start van de lokale uptrend met een stijging van ruim 15% in de dagen erna. Aan de andere kant zien we dat het verliezen van de 200 MA’s op 21 februari (rode cirkel) het startsein was van de huidige lokale downtrend met een koersdaling van bijna 7% in de dagen erna.

Op deze manier kunnen we op basis van recente koersontwikkelingen op een vrij eenvoudige manier, zonder hele ingewikkelde analyses, een heel goed beeld krijgen van welke richting we hoogstwaarschijnlijk voor de korte termijn op zullen gaan.

De reden dat we op dit moment nog niet bereidt zijn om in te stappen in het huidige supportgebied vlak boven range high, is omdat alle lage tijdsbestekken ons op dit moment vertellen dat de richting die we op gaan de linker onderhoek is. Dit zal eerst moeten veranderen voordat wij instappen.

Bitcoin update: koers zakt richting $23.000

De Bitcoin Webshop van Nederland & België 

In de Bitcoin Webshop van Nederland & België vind je unieke Bitcoin Gifts die nergens anders verkrijgbaar zijn. Originele Bitcoin cadeaus voor jezelf of om weg te geven.

Om je alvast te helpen hebben wij een overzicht van de top 10 ‘bitcoin cadeaus’ voor 2023 gemaakt. Laat je verrassen!

Fear Of Missing Out:
- Bitcoin Cava | BTC 100K bubbels | Special Edition
- Bitcoin Wijn | Heerlijke wijn in prachtige fles met tinnen etiket en bitcoin logo
- Bitcoin Chocolade Duo | Gold & Bronze, van de lekkerste Belgische chocolade
- Bitcoin Sleutelhanger | Eyecather voor jouw sleutelbos
- Bitcoin Bier | Het enige echte Bitcoin Bier van Nederland, Pilsener of IPA
- Bitcoin Bieropener | Industrial Gold

Bitcoin update: koers zakt richting $23.000
Lees meer over:
Bitcoin Technische Analyse

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan