Arthur Hayes ziet $25.000 als bodem voor bitcoin koers

Arthur Hayes ziet $25.000 als bodem voor bitcoin koers

De bitcoin koers is na een paar dagen boven de 30.000 dollar weer onder die psychologische grens gevallen. Het gaat al maanden niet goed met de markt en sinds de all-time high van november 2021 zijn we al meer dan 39.000 dollar aan koerswaarde verloren. Volgens Arthur Hayes, de voormalig CEO van BitMEX, hebben we met de koers van 25.000 dollar echter de bodem bereikt.

Lokale bodem gevonden

In zijn nieuwe blog geeft de altijd interessante Arthur Hayes zijn visie op de markt en ditmaal is het een semi-positieve boodschap. Hayes verwacht namelijk dat we het ergste gehad hebben en dat de lokale bodem bereikt is.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

"De bodem van afgelopen maand kan weleens de bodem zijn waar iedereen naar op zoek was", aldus Hayes in zijn schrijven. Hierbij zocht hij ondersteuning in de on-chain data van Glassnode die een overzicht van de historische prestaties van bitcoin na een all-time high in een grafiek vatten.

Arthur Hayes ziet $25.000 als bodem voor bitcoin koers

"Beschouw dit soort analyses niet als exacte wetenschap. Het kan zijn dat er exchanges zijn die hoger of lager handelden dan de koers die Glassnode observeerde", aldus Hayes over de grafiek. Als we naar de grafiek kijken, dan lijkt het erop dat we rond de 25.000 dollar een krachtig steunpunt hebben gevonden.

Hayes repte eerder over bodem op 20.000 dollar

In zijn vorige blog, waarin hij een analyse van het Terra-schandaal maakte, schreef de oprichter van BitMEX nog dat hij een koers van 20.000 dollar verwachtte. "Maar ik zal dit zeggen, gezien ik ervan overtuigd ben dat het onvermijdelijk is dat er meer geld geprint gaat worden, sluit ik mijn ogen en vertrouw ik in god", aldus Hayes over zijn visie voor de langere termijn.

Nu geeft hij dus aan dat het mogelijk is dat we de bodem al hebben bereikt. Interessant is wel dat Hayes eerder dit jaar één van de eerste analisten was die begon te schrijven over een mogelijk pijnlijk jaar voor bitcoin. Waar de meest mensen op een herstel rekenden, zag Hayes al snel dat het macro-economische klimaat op de korte termijn daar niet naar is.

Wie echter zijn adem lang genoeg kan inhouden, of in de woorden van Hayes, zijn ogen kan sluiten, moet er op de lange termijn volgens de excentrieke voormalig CEO van BitMEX goed vanaf komen.

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties