Arts afgeperst tot 100 bitcoin, oplichter krijgt voorwaardelijke celstraf

Arts afgeperst tot 100 bitcoin, oplichter krijgt voorwaardelijke celstraf

Een man uit Californië moet $61.000 aan boete betalen voor een sim swap zwendel. Ook is hij veroordeeld voor drie jaar voorwaardelijke celstraf. Hij heeft 40 mensen opgelicht voor een totaalbedrag van $57.000, zo maakt het Amerikaanse ministerie van Justitie bekend.

Richard Yuan Li en zijn kompanen hebben de cryptovaluta van een niet nader genoemde arts uit New Orleans gestolen, nadat ze toegang hadden gekregen tot meerdere crypto-accounts. Het slachtoffer had accounts bij onder meer Binance, Bittrex, Coinbase, Gemini en Poloniex. Op een gegeven moment probeerde de veroordeelde het slachtoffer af te persen voor 100 bitcoin.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De 21-jarige Li is veroordeeld in een rechtbank in de staat Louisiana. Naast zijn boete moet Li ook een taakstraf van 100 uur uitvoeren.

Via sim swapping krijgt iemand toegang tot iemands telefoon en alle berichten en andere data. Vervolgens kun je vrij gemakkelijk inloggegevens opvragen bij banken of cryptobeurzen, ook omdat iemands twee factor-authenticatie (2FA) is te gebruiken.

In hun plan wist men een vertegenwoordiger van Apple te misleiden om hen een iPhone 8 te sturen, waarop alle telefoonnummers en accountgegevens van slachtoffers zijn verzameld. In die telefoon stonden minstens 40 telefoonnummers. De oplichting heeft plaatsgevonden in 2018. Saillant detail: Li bewaarde de iPhone 8 in de slaapzaal van zijn universiteit in Californië. Soms werd er voor duizenden dollars aan crypto's gestolen van een persoon.

Lees meer over:
Bitcoin Amerika misdaad

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties