Autoriteiten Bahama’s houden tijdelijk $3,5 miljard aan cryptovaluta van FTX in beheer

De autoriteiten van de Bahama’s hebben $3,5 miljard aan digitale activa van FTX Digital Markets in beslag genomen. Het gebeurde vlak nadat het bedrijf faillissementsbescherming aanvoeg.

Inbeslagname

De Bahamaanse Securities Commission heeft op 12 november beslag gelegd op de digitale activa van FTX. Dat is op te maken uit een statement dat op 29 december online is gezet. Het zou gaan om cryptovaluta ter waarde van meer dan $3,5 miljard. Ze verwijzend naar een risico van “dreigende verdwijning” van de activa.

Het schijnt dat Bankman-Fried zorgen heeft geuit over de veiligheid van het geld, waaronder cyberaanvallen tegen de beurs.

“Based on information provided by Sam Bankman-Fried to the Commission concerning the cyberattacks that took place on the systems of FTXDM, the restricted access by the employees of FTXDM to its AWS system, and other available information, the Commission determined that there was a significant risk of imminent dissipation as to the digital assets under the custody or control of FTXDM to the prejudice of its customers and creditors.”

Binnen enkele uren nadat FTX op 11 november het faillissement had aangevraagd, werd volgens faillissementsaanvragen voor ongeveer $372 miljoen aan tokens van de beurs gestolen.

Volgens blockchain-onderzoeksbureau Nansen werd er binnen 24 uur bijna $700 miljoen aan token van de beurs afgehaald. Het ministerie van Justitie doet onderzoek naar deze geldstromen.

Tijdelijk van aard

De Bahamaanse Securities Commission maakt bekend dat de digitale activa tijdelijk onder haar “exclusieve controle” staan. Dit blijft het geval tot het Hooggerechtshof van het land de toezichthouder toestaat deze terug te geven aan de klanten en schuldeisers.

De nieuwe CEO John J Ray III is bezig met de herstructurering van FTX. Hij waarschuwde dat de internationale klanten meer geld zouden kunnen verliezen dan Amerikaanse collega’s.

Intussen doen de Bahamaanse autoriteiten ook onderzoek het web van relaties tussen het failliete FTX.com, dat lokaal is geregistreerd als FTX Digital Markets Ltd., en haar handelsfirma Alameda Research.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsFTX