Uitvlucht van $650 miljoen bij FTX wordt onderzocht door ministerie van Justitie

Het Amerikaanse ministerie van Justitie duikt in $650 miljoen dat uit de kas van FTX verdween. Kort na het aanvragen van failliesementsbescherming werd er voor een fortuin aan crypto verstuurd. Dat geld ging onder andere naar verschillende beurzen.

Volgens Bloomberg is dit een volgende zaak die wordt gebouwd tegen oprichter Sam Bankman-Fried en de andere mensen achter cryptobeurs FTX. Tot voor kort werd deze uitvlucht van geld toegewezen aan een hack. Maar de timing is op zijn minst opvallend te noemen.

Het geld ging deels naar andere brokers of beurzen. De Amerikanen geven aan een deel van het bedrag te hebben bevroren. Opvallend is dat in de documentatie rondom het faillissement er gesproken wordt over een verlies van ‘minstens $372 miljoen’ door diefstal. Dat is een groot verschil met de eerder genoemde $650 miljoen.

Het onderzoek moet uitsluiting geven over het hoe en het waarom van de verstuurde fondsen. James Bromley, betrokken bij het management van het huidige FTX, gaf eerder aan dat er een substantieel bedrag is gestolen of kwijt is.

Bankman-Fried heeft momenteel huisarrest in een villa van zijn ouders in Californië. Hij mag daar wachten op uitspraken en ontwikkelingen in verschillende lopende rechtszaken.

Een andere opvallend onderzoek vinden we in de hoek van de politiek. Bankman-Fried (via bedrijven, zichzelf of zakenpartners) doneerde tientallen miljoenen dollars aan verschillende politieke campagnes in de VS. Die geldstromen worden nu ook onderzocht.

Lees meer over:
FTXhackmisdaad

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...