‘Bitcoin beschikbaar bij honderden banken in Amerika in 2021’, zegt NYDIG

Honderden banken in Amerika gaan dit jaar nog diensten voor Bitcoin aanbieden. Dat vertelt Patrick Sells van NYDIG tegenover CNBC. Volgens het hoofd van bankzaken van het bedrijf staan veel klanten van het bedrijf klaar om aan de slag te gaan.

NYDIG is een bedrijf dat zich volledig richt op (software)diensten voor bitcoin. Hun doelgroep zit vooral in de wereld van banken. Volgens Sells kunnen klanten van deze banken straks direct bitcoin kopen en verkopen in hun online bankomgeving.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin bij banken

Sells vertelt over de toekomst van de diensten van NYDIG. Volgens hem zijn honderden partijen die zich hebben aangemeld voor de diensten van NYDIG. Het gaat om veel kleinere financiële bedrijven en een paar grote banken.

NYDIG staat bekend om custody diensten voor bitcoin. Het bedrijf gaat in zee met Fidelity, zij nemen het betaalverkeer en andere financiële diensten op zich. Samen gaan zij op de achtergrond het kopen, verkopen en bewaren van bitcoin voor banken regelen.

Het doel is relatief simpel. Sells: ”We gaan het voor elke Amerikaan en elk bedrijf makkelijk maken om bitcoin te kopen via hun bestaande bank.” In de praktijk moet je bijvoorbeeld via je bankapplicaties direct bitcoin kunnen kopen.

Concurrentie

Yan Zhao, directeur van NYDIG, ziet een opvallende trend: banken neigen steeds meer naar bitcoin. Een reden is bijvoorbeeld dat zij grote sommen geld richting beurzen als Coinbase zien gaan. Niet voor niets zijn banken als JPMorgan en Morgan Stanley recentelijk begonnen met verschillende financiële bitcoin producten voor hun rijkste klanten.

NYDIG hoopt de Amerikaanse banken die interesse tonen en de stap willen zetten als klant binnen te hengelen. Zij willen de partij zijn waar je aanklopt als je als groot instituut of nieuwe financiële startup met BTC gaat starten.

Commerciële banken krijgen steeds meer tools om ook mee te doen in de wereld van bitcoin.

Tot nu toe is de aanpak van de grootste spelers in de bankwereld wel relatief conservatief: het gaat vaak om mogelijkheden voor hun rijkste klanten. Ze behandelen het als een risicovol aandeel, met limieten en duidelijke regels. Ze zien het meestal nog niet als nieuw geld.

Dat biedt kansen voor nieuwe startups of gevestigde namen in de industrie. Veel beurzen (waaronder de grootste zoals Coinbase en Binance) richten zich ook vaak op Jan Modaal.

Toekomstplannen

Naast het kopen, verkopen en opslaan van bitcoin zit er volgens Sells nog meer in het vat. NYDIG bouwt ook aan mogelijkheden voor betaalkaarten met beloningen in BTC en een nieuw soort bankrekening waar de rente wordt betaald in bitcoin.

De vraag is nu: komen dit soort diensten ook voor de doorsnee Amerikaan naar de markt via banken? Als dat aanslaat krijgen bestaande grote beurzen er mogelijk wel last van. Zeker wanneer je bitcoin goedkoper is bij een bank.

Zo ver is het echter nog niet. Volgens NYDIG komt er dus wel veel meer concurrentie dit jaar. Dat is in de regel alleen maar goed voor de consument. Hoe de voorwaarden zijn en wat de kosten worden zal per bank verschillen.

Een ding is zeker: een bitcoin koopknop naast je bankrekening maakt het makkelijker om direct te kopen.

Lees meer over:
AmerikabankNYDIG

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...