Avalanche Core Wallet integreert Blockaid Beveiliging

2037 totale weergaven

Avalanche werkt samen met Blockaid om geavanceerde beveiligingsfuncties te integreren in haar Core wallet, met als doel gebruikers te beschermen tegen geavanceerde phishing-zwendel en hacks.

Gebruikersbeveiliging versterken

De integratie screent transacties vooraf aan de hand van Blockaid’s uitgebreide database van bekende bedreigingen en waarschuwt gebruikers voordat transacties ondertekend en gepost worden. Deze proactieve aanpak is ontworpen om gebruikers te beschermen tegen kwaadaardige activiteiten.

Bewezen beveiligingsmaatregelen

Het beveiligingssysteem van Blockaid, dat al wordt gebruikt door platforms als OpenSea en MetaMask, heeft naar verluidt al 1,3 miljoen aanvallen afgeslagen. Akash Gupta, hoofd consumentenproducten bij Ava Labs, benadrukte het belang van deze samenwerking voor het verbeterde beveiliging van gebruikers.

False Positives aanpakken

Critici hebben erop gewezen dat het systeem van Blockaid te veel valse positieven kan produceren. Blockaid erkent dit, maar stelt dat het een noodzakelijke afweging is om uitgebreide bescherming te garanderen. Van de 165 miljoen transacties die maandelijks worden verwerkt, is slechts 0,0002% fout-positief, terwijl miljoenen frauduleuze transacties worden geblokkeerd.

Voortdurende uitdagingen op het gebied van cyberbeveiliging

Ondanks deze maatregelen blijven cyberbeveiligingsbedreigingen zich ontwikkelen. Experts waarschuwen dat malware zoals “Angel Drainer” mogelijk beveiligingslagen kan omzeilen door dynamische, ongemarkeerde contractadressen te gebruiken. Tests hebben echter aangetoond dat Blockaid deze transacties nog steeds als verdacht kan markeren.

De integratie van Blockaid in de Avalanche Core portemonnee betekent een belangrijke stap voorwaarts in de bescherming van gebruikers van gedecentraliseerd geld, en zorgt voor een veiligere en meer beveiligde omgeving voor transacties.

Lees meer over:
ava labsAVALANCHEavaxDApp

    Door: Raul Gavira

    Ik ben Raul Gavira, een schrijver en redacteur met meer dan 5 jaar ervaring in de crypto-industrie. Als liefhebber van blockchain vind ik het leuk om verschillende onderwerpen te behandelen, waaronder dApps, airdrops, altcoins, nieuwe projecten, trends en nieuws....