AXA accepteert bitcoin (BTC) voor betalen van verzekering

Verzekeraar AXA Zwitserland gaat bitcoin (BTC) accepteren als betaalmiddel. Het is opnieuw een signaal dat de cryptomunt ook als betaalmiddel aan adoptie wint.

AXA accepteert bitcoin voor betalen verzekering

De betaaloptie in bitcoin is van toepassing op alle zogenaamde non-life verzekeringsproducten. Denk aan een inboedel, – auto – en reisverzekering. Het aanbieden van deze optie is vanwege ‘wet – en regelgeving’ niet mogelijk voor levensverzekeringen, zo staat in het persbericht te lezen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Volgens AXA is er een groeiende interesse én behoefte om met alternatieve munten zoals bitcoin te betalen. Ze werken samen met tussenpersoon Bitcoin Suisse, die de ontvangen BTC omwisselt in Zwitserse frank. Want de verzekeraar zal de BTC niet zelf op de bedrijfsbalans, een trend die ook gaande is op de markt.

‘AXA houdt geen bitcoin op haar bedrijfsbalans’, aldus de firma.

De betaaloptie is helaas nier zonder extra kosten. AXA brengt geen extra kosten in rekening, maar Bitcoin Suisse pakt een commissie van 1,75% om het omwisselen van bitcoin naar frank (CHF) te faciliteren.

AXA toont momenteel géén interesse in andere cryptomunten dan bitcoin overigens, maar klanten kunnen altijd suggesties doen.

Zwitserland

Zwitserland is een land binnen Europa dat steeds meer zijn nek uitsteekt op het gebied van cryptocurrency’s. Zakelijk gezien is er een hub zoals Crypto Valley waar bedrijven en aanverwante adviseurs die actief zijn in de bitcoin wereld zijn samen geklonterd.

Maar overheden komen ook in beweging. Diverse kleine gemeenten in de regio Zug/Zürich accepteren bitcoin om gemeentebelastingen te voldoen. De vraag is op welke schaal er ook daadwerkelijk met BTC wordt afgerekend? Daar zijn momenteel geen cijfers van voorhanden.

Want bitcoin wordt doorgaans juist gezien als een middel om te sparen – een store of value of goud 2.0 – dan om te betalen.

Wil je graag meepraten over het nieuws?
Kom dan eens gezellig langs in onze Telegram-groep.
Join ook het nieuwskanaal
om ieder nieuwtje automatisch in je Telegram feed te krijgen.

Lees meer over:
Zwitserland

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...