Bij Zwitserse Shell-tankstations zijn binnenkort Bitcoin giftcards te koop

Zwitserland is één van de meeste bitcoin minded landen ter wereld. De grootste warenhuisketen van het land, Manor, gaat Bitcoin vouchers in 59 winkels aan de man brengen.

Dat meldt het Zwitserse dagblad Tages-Anzeiger. Ook winkelgigant Valora volgt hetzelfde voorbeeld: ze gaan zogenaamde Bitcoin cadeaubonnen verkopen in hun kiosken. Daartoe behoren ook de shops van Shell, BP en Avia.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin vouchers

De Bitcoin vouchers hebben de naam “Cryptonow” en is een product van Värdex Suisse. Dat is een financiële dienstverlener op het gebied van cryptocurrency’s én een dochterbedrijf van de bekende exchange Bitcoin Suisse.

Volgens Värdex is de voucher een laagdrempelige manier om in aanraking te komen met Bitcoin en andere cryptovaluta. Ze trekken een parallel met digitale gouden munten. Ze zijn verkrijgbaar in drie varianten, van 100 tot 500 Zwitserse frank (omgerekend 90 euro tot 450 euro). Gebruikers kunnen de kaart online activeren en dan wordt de waarde in frank omgewisseld in Bitcoin, eenheden satoshi’s.

Dat traditionele sectoren zoals de retailsector cryptocurrency’s omarmt, is een signaal dat deze sector hard groeit in de bergstaat (ruim 8 miljoen inwoners). Het aantal bedrijven in de zogenaamde Crypto Valley in de regio Zug/Zurich is met 680% gestegen sinds medio 2020.

Onder meer de stichting achter Diem, de cryptomunt van onder andere Facebook, is gevestigd aldaar, net zoals de Ethereum Foundation, Cardano en Tezos.

Beter imago dan in Nederland

Het imago rondom Bitcoin en andere cryptovaluta is dan ook positief en wordt amper in verband gebracht met criminele activiteiten zoals politici en beleidsmakers in Nederland doorgaans doen. In sommige steden kun je zelfs je belasting aftikken met het digitale goud.

De vouchers zijn in te willen in Zwitserse frank via fysieke omruilpunten of via 70 Bitcoin pinautomaten die in beheer van Värdex Suisse zijn. Hou bij het omwisselen wel rekening met omwisseltarieven van Bitcoin naar fiat valuta. De verkopers hanteren namelijk een vast tarief van 1 frank (CHF) per giftcard en de omwisseltarieven variëren tussen de 5,9% en 7,9%.

Dus leuk als probeersel, maar niet een product waar je vanwege de hoge tarieven veel van gebruik kunt maken.

Wil je graag meepraten over het nieuws? Kom dan eens langs in onze Telegram chat!

Lees meer over:
betaalmiddelZwitserland

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...