Babel Finance stopt met opnames door problemen op de bitcoinmarkt

Babel Finance is gestopt met opnames. Klanten van het Aziatische bedrijf kunnen niet meer bij hun geld. Babel Finance is een financiële dienstverlener. De reden voor het opschorten van transacties laat zich raden: de markt werkt niet mee.

Volgens het bedrijf is er spraken van een ongebruikelijke druk op de liquiditeit in de markt. In de aankondiging staat dat klanten voorlopig helemaal geen geld meer op kunnen nemen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Het is onduidelijk wat de precieze aanleiding van deze stap is. Babel Finance werd eerder dit jaar nog gewaardeerd op $2 miljard tijdens een investeringsronde. Het gaat waarschijnlijk om een gebrek aan fondsen om klanten uit te betalen.

Een snelle blik op de website laat zien dat Babel Finance zich onder andere richt op renteproducten rondom bitcoin en andere tokens. Celsius schortte eerder deze week ook alle opnames op. Het leenplatform reageert naar eigen zeggen op de extreme omstandigheden in de markt.

Instellingen als Babel Finance en Celsius bieden rente aan op je bitcoin. Voor een aantrekkelijk rente tarief kun (of kon) je er terecht met je spaargeld. Nu blijkt echter opnieuw dat dit soort constructies niet bepaald stevig zijn.

Lees meer over:
AziëBitcoin nieuws

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...