Babel Finance stopt met opnames door problemen op de bitcoinmarkt

Babel Finance stopt met opnames door problemen op de bitcoinmarkt

Babel Finance is gestopt met opnames. Klanten van het Aziatische bedrijf kunnen niet meer bij hun geld. Babel Finance is een financiële dienstverlener. De reden voor het opschorten van transacties laat zich raden: de markt werkt niet mee.

Volgens het bedrijf is er spraken van een ongebruikelijke druk op de liquiditeit in de markt. In de aankondiging staat dat klanten voorlopig helemaal geen geld meer op kunnen nemen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Het is onduidelijk wat de precieze aanleiding van deze stap is. Babel Finance werd eerder dit jaar nog gewaardeerd op $2 miljard tijdens een investeringsronde. Het gaat waarschijnlijk om een gebrek aan fondsen om klanten uit te betalen.

Een snelle blik op de website laat zien dat Babel Finance zich onder andere richt op renteproducten rondom bitcoin en andere tokens. Celsius schortte eerder deze week ook alle opnames op. Het leenplatform reageert naar eigen zeggen op de extreme omstandigheden in de markt.

Instellingen als Babel Finance en Celsius bieden rente aan op je bitcoin. Voor een aantrekkelijk rente tarief kun (of kon) je er terecht met je spaargeld. Nu blijkt echter opnieuw dat dit soort constructies niet bepaald stevig zijn.

Lees meer over:
Bitcoin Azië

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties