Celsius op zoek naar curatoren na grote financiële problemen

Celsius op zoek naar curatoren na grote financiële problemen

Celsius zit in de problemen. Het bedrijf is naar verluidt op zoek naar curatoren om informatie in te winnen. Volgens de Wall Street Journal gaat het om gesprekken over herstructurering.

Met Celsius kun je op allerlei manieren geld verdienen met je bitcoin. Dat is althans de belofte. Met verschillende renteproducten ontvang je beloningen in de vorm van rente uitgekeerd in crypto's. Recentelijk werden opnames echter stopgezet. Er zit een grote kink in de kabel en Celsius lijkt geen middelen te hebben om aan de vraag van hun klanten te voldoen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

In de praktijk moet een team van advocaten de geldverstrekker helpen om de zaken financieel goed te regelen. Logischerwijs sterkt de geruchten aan dat Celsius nagenoeg failliet is. En dat kan gevolgen hebben voor klanten. Je bent als doorsnee klant vaak de laatste in de rij van schuldeisers als een financiële instelling over de kop gaat.

Nexo, een concurrent van Celsius, deed zelfs als een bod op de inboedel. Van andere bedrijven met soortgelijke winstbeloftes en renteproducten kun je je overigens hardop afvragen of zij niet ook in de problemen kunnen komen.

Extra hulp

De Wall Street Journal meldt ook dat Celsius hoopt op hun investeerders. Eerder haalde het bedrijf bijvoorbeeld $400 miljoen op bij een investeringsronde. Bij de investeerders zit ook een Canadees pensioenfonds.

Het bedrijf heeft (of had) daarnaast veel grote klanten in de industrie. De huidige markt laat misschien weinig toe, maar Celsius hoopt dat investeerders willen bijspringen.

Celsius beloofde tot ruim 19% rente op verschillende producten. Dat geld moet ergens vandaan komen. Net als veel andere bedrijven in de industrie leent Celsius een deel van hun klantenfondsen uit.

Daarnaast is er ook simpelweg minder interesse in financiële producten rondom bitcoin momenteel. Een dalende markt, onvoldoende liquide middelen én minder nieuwe klanten dan verwacht zijn een vervelende cocktail voor elk bedrijf.

Celsius moet alle zeilen bijzetten om overeind te blijven. Of dat ijdele hoop blijkt gaan we ongetwijfeld later zien.

Lees meer over:
Bitcoin

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties