Babel Finance verloor 8.000 bitcoin met handelen

Babel Finance verloor 8.000 bitcoin met handelen

Babel Finance verbraste $280 miljoen door de handel met klantenfondsen. Het gaat om 8.000 bitcoin en 56.000 ether, dat meldt The Block.

De leningverstrekker stopte eerder dit jaar met het accepteren van opnames. Een veel genoemde reden passeerde ook hier de revue: een gebrek aan liquiditeit. Er was simpelweg niet voldoende kapitaal om aan de vraag te voldoen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Volgens The Block werden verschillende posities van Babel Finance in juni geliquideerd. Dat valt goed samen met het sluiten van de opnames. Het waren ongedekte trades in een 'volatiele handelsweek'. Babel Finance is een van de bedrijven in de industrie die hard is geraakt door de recente ontwikkelingen.

Het bedrijfsmodel in combinatie met de marktomstandigheden zorgde voor een flinke dreun voor Babel Finance. De kredietverstrekker gaf eerder aan dat het in juni een voorlopige overeenkomst heeft gesloten met hun schuldeisers.

Daags voor de grote problemen bij Babel Finance haalde ze nog $80 miljoen aan investeringen op.

Handel met geld van klanten

Het gaat dus om honderden miljoenen dollars aan geld dat in risicovolle beleggingen is gestopt. Bitcoin dook van $30.000 richting prijzen rond $30.000. Dat kostte het bedrijf dus $280 miljoen aan BTC en ETH.

Het verlies had meer gevolgen: hierdoor konden verschillende afdelingen hun schulden niet betalen.

Het markante aan het verhaal is dat de handel werd gedaan door het 'Proprietary Trading team', bedoeld om aan de slag te gaan met fondsen van het bedrijf zelf. Door verschillende redenen zijn er ook klantenfondsen mee gemoeid. Volgens het herstructureringsvoorstel is er een 'ongelimiteerd aantal' naar de handelaren gegaan.

Babel is op zoek naar $150 miljoen om hun grootste schuldeisers te betalen. Daarnaast moet er nog zo'n $250 miljoen aan converteerbare obligaties worden uitgegeven. Daarnaast moet er nog meer worden geschoven om het bedrijf weer op te houden.

Een erg hoopvol plan. Volgens The Block moeten schuldeisers op termijn aandeelhouders worden van Babel.

Lees meer over:
Bitcoin

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan