Investeerders kunnen zwaaien naar lening van $439 miljoen aan Celsius

Investeerders kunnen zwaaien naar lening van $439 miljoen aan Celsius

EquitiesFirst heeft een lening van $439 miljoen uitstaan bij Celsius. Laatstgenoemde is een bitcoinbedrijf dat recentelijk failliet is gegaan. Celsius kan hun rekeningen niet meer betalen. De geldverstrekker kwam in de problemen door de slechte markt in combinatie met twijfelachtige businessmodellen.

Volgens de Financial Times is EquitiesFirst een bedrijf dat zich specialiseert in investeringen in lange termijn projecten. Toch hebben zij op de een of andere manier een lening van $439 miljoen uitstaan bij Celsius. Celcius-directeur Alex Mashinsky noemde eerder al deze specifieke lening, maar dan zonder naam.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Mashinsky wist wel te vertellen dat er een een gat in de begroting is van van $1,2 miljard (!).

Onderpand

Het bedrijf Tether had ook een lening uitstaan bij Celsius. De partij achter de grootste stablecoin was echter wel zo handig om bitcoin als onderpand te vragen.

Tether heeft de bitcoin die zij ontvingen verkocht. De dekking zorgde er voor dat er geen verliezen werden geleden. Volgens Tether was er zelfs nog een deel van het onderpand over. Dat hebben zij naar eigen zeggen teruggestuurd naar Celsius.

Leningen met een andere constructie komen net als andere schuldeisers in na een lang proces pas aan de beurt. Curatoren gaan nu langzaam maar zeker de boekhouding van Celsius op orde brengen. Als mensen ooit nog wat van hun fondsen gaan zien, zal dat nog jaren duren.

Lees meer over:
Bitcoin

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties