Babel Finance wil $800 miljoen aan schulden terugbetalen met nieuwe stablecoin

Babel Finance onderzoekt de optie om de herstructurering van het bedrijf voor elkaar te krijgen door een nieuwe token uit te geven.

Nieuwe plannen Babel

Babel was een van de vele bedrijven die (te veel) cryptocurrency’s (uit)leenden en door deze leenconstructies in de problemen kwamen. Net als FTX, Voyager, 3AC, BlockFi en tig andere bedrijven overleefden ze de bearmarkt van 2022 niet.

Yang Zhou, mede-oprichter van Babel, komt nu met een plan. Hij wil een nieuw DeFi-project bouwen om daarmee inkomsten te genereren. Zo wil hij de schulden aan schuldeisers terugbetalen. Het zou gaan om een bedrag van bijna $800 miljoen dat Babel nog verschuldigd is.

Bereid je voor op een mix van buzz en hype: het potentiële DeFi-project krijgt de naam Hope. Het wil een nieuwe stablecoin maken die moet gaan dienen als een “recovery coin” voor Babel.

In tegenstelling tot grote stablecoins zoals Tether (die dollar-achtige activa als onderpand heeft), wil Zhou dit doen met bitcoin en ether als onderpand. Hierbij wordt de 1:1-verhouding tussen de waarde van de Hope stablecoin en de Amerikaanse dollar wordt gehandhaafd door middel van arbitrage door traders.

Herstructurering

In het plan staat ook dat Wang Li (de andere mede-oprichter van Babel) verantwoordelijk was voor de enorme verliezen. “Alle risicovolle handelsactiviteiten leek uitsluitend door Wang te zijn geïnstrueerd”, zo valt op te maken in het document.

Wang trad in december terug uit functie als CEO bij Babel. Nu is de herstructurering in volle gang om maar liefst $524 miljoen aan BTC, ETH en andere cryptocurrency’s terug te betalen aan klanten.

Ook zou er nog eens $224 miljoen verloren zijn gegaan toen de tegenpartijen van Babel het onderpand liquideerden toen het niet aan de wensen omtrent margin calls van enorme volumes kon voldoen.

Het in Hong Kong gevestigde bedrijf schortte in juni de opnames en aflossingen op vanwege “ongebruikelijke liquiditeitsdruk”.

Genesis moet overigens nog $150 miljoen betalen aan Babel, wat laatstgenoemde de derde grootste schuldeiser maakt, volgens de Chapter 11-aanvraag van Genesis.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuws