Bakkt breekt dagrecord: $20.3 miljoen aan Bitcoin (BTC) future contracten verhandeld

Het bitcoin futures platform Bakkt groeit gestaag door. Het handelsplatform verwerkte voor $20.3 miljoen aan contracten. Op 22 november werden er 2728 contracten verhandeld.

Bakkt is het bitcoin future platform van moederbedrijf Intercontinental Exchange (ICE). Het Amerikaanse bedrijf is een van de grootse spelers in de aandelenwereld. Met Bakkt zet ICE de eerste stappen in de beleggingswereld van bitcoin.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

https://twitter.com/BakktBot/status/1198138787244716032

Moeilijke start

Bakkt is bedoeld voor de traditionele beleggers. Met deze futures kunnen beleggers worden blootgesteld aan bitcoin zonder zelf in BTC te investeren.

Het platform had in het begin opstartproblemen. In bovenstaande tweet zie je de grafiek van het dagelijks volume. De start was matig met amper volume. De huidige duizenden contracten zal echter niet genoeg zijn voor een bedrijf uit de stal van ICE.

Er is echter wel een stijgende lijn te zien in het volume. De interesse in de bitcoin futures nemen toe.

Bitcoin vs dollar

Bakkt werd aangekondigd als futureplatform waar alle future contracten werden gedekt door bitcoin. Daardoor moet het bedrijf altijd een x aantal BTC in kas hebben, de aflopende contracten moeten immers worden uitbetaald.

Sinds gisteren start Bakkt echter ook met door dollars gedekte contracten. Daarmee komt het handelsplatform in het vaarwater van de grootse bitcoin derivatenbeurs BitMEX en een Nederlandse partij als Deribit.

Toekomst Bakkt

Sinds Bakkt is een van de grootste bedrijven in de ‘oude’ financiële wereld, Intercontinental Exchange, actief in de handel van bitcoin. Derivatenhandel op een gerenommeerd platform is voor de gemiddelde belegger een fijner idee dan op de gemiddelde cryptobeurs.

Met een volume van $20 miljoen is Bakkt echter nog een kleine speler in deze markt. Koploper BitMEX kende op 22 november een handelsvolume van ruim $2.3 miljard.

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...