Binance Pay komt naar webshops met Shopify

Gebruikers van Binance Pay kunnen betalen bij betaalgiganten als Shopify. Binance gaat in zee met een bedrijf genaamd Alchemy Pay. Door de samenwerking komen de betaalmogelijkheden van Binance bij meer partners terecht. Dat meldt Alchemy Pay in een persbericht.

Binance is de grootste cryptobeurs qua handelsvolume en wil daarnaast ook een belangrijke positie veroveren in bijvoorbeeld het betaalverkeer. Alchemy Pay richt zich op betalingen van bitcoin (en crypto) naar fiatvaluta als de euro of dollar.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Met Binance Pay kun je betalen met de balans bij de handelsbeurs.

Betalen

Binance Pay heeft 2 miljoen gebruikers en zij kunnen nu op veel meer (online) plaatsen terecht, namelijk bij alle partners van Alchemy Pay. Via Binance kun je betalen met bitcoin, ether en andere cryptocurrency’s.

De bekendste naam in dat rijtje is Shopify. Dat is een e-commerceplatform waar online winkels verkooppunten mee kunnen bouwen. Andere partners zijn Arcadier en betaalprovider QFPay.

Binance

Binance ligt onder vuur. Het handelshuis heeft (bijna) overal ter wereld te maken met regelgevers of beurswaakhonden die beginnen met tegengas te geven. Tot dit jaar bleef het vooral bij waarschuwingen en tikken op de vingers, maar het begint nu ook in de praktijk gevolgen te hebben.

In Nederland kun je bijvoorbeeld niet meer via iDEAL of een simpele banktransactie geld storten. Ook bitcoin derivaten verdwijnen voor klanten in Nederland.

In het Verenigd Koninkrijk en landen Japan Maleisië en ook de Verenigde Staten moet Binance stoppen met (sommige van) hun diensten.

Binance blijft bouwen en nieuwe services uitrollen, maar dat gebeurt wel onder het toeziend oog van machthebbers die steeds meer manieren hebben om druk uit te oefenen.

Een van de (mogelijke) uitkomsten van deze problemen is het opdelen van Binance in lokale beurzen. Het beste voorbeeld daarvan is Binance US. Dit is een dochteronderneming die probeert vanaf de start rekening te houden met de regels in de VS. Dat betekent in de praktijk een uitgeklede versie met minder mogelijkheden. Binance US wil zelfs hun eigen aandelen naar de beurs brengen.

Lees meer over:
Binance

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...