Balans van Federal Reserve wordt $300 miljard groter, bitcoin bereikt prijs van $27.000

De bitcoinprijs heeft een nieuw hoogtepunt in negen maanden bereikt voor dit jaar. De bitcoin koers begon het jaar onder een prijs van $17.000, maar tikte vandaag de grens van $27.000 aan.

De Amerikaanse centrale bank en andere instanties in het land zijn druk in de weer met een bankencrisis. Daar is geld voor nodig, en veel ook. Rondom de onrust van de Amerikaanse banken lijken beleggers weer meer te zien in bitcoin. De balans van de Federal Reserve groeide met $300 miljard.

Deze actie zorgde voor een boost voor de bitcoinmarkt. Net als in veel andere sectoren was het nieuwe harde beleid van centrale banken wereldwijd goed te merken. Inmiddels tikte de koers die al maanden te lijden had onder kwantitatieve verkrapping (QT). Dit is een beleid waarbij de centrale bank geld weghaalt uit de markt om inflatie tegen te gaan. Sommige analisten noemen dit het omgekeerde van kwantitatieve verruiming (QE), waarbij de centrale bank juist geld toevoegt aan de markt.

“Ze zullen je zeggen dat het geen QE is, maar de cijfers spreken voor zich. Ongeveer de helft van de daling door een jaar van kwantitatieve verkrapping is in een week ongedaan gemaakt,” zei handelaar, analist en podcasthost Scott Melker, bekend als “The Wolf Of All Streets”.

Ondertussen heeft Arthur Hayes, de voormalige CEO van BitMEX, aangekondigd dat hij zijn aandelenportefeuille liquideert en overstapt naar de cryptomarkt. In zijn marktblog legt hij uit dat hij gelooft dat Bitcoin een veilige haven is en dat hij verwacht dat de prijs van Bitcoin zal blijven stijgen. Hayes was het hoofd van BitMEX. De beurs bestaat nog steeds maar is vooral berucht vanwege hun beginperiode. Handelaren wereldwijd gebruikte BitMEX om te handelen in bitcoin derivaten.

Lees meer over:
Bitcoin nieuws

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...