Heeft bitcoin $28.000 in het vizier?

Bitcoin is de afgelopen 24 uur boven de $26.000 gebroken. Op de Bitstamp grafiek is de koers tot $26.273 gekomen. De cryptomunt lijkt te profiteren van de onrust op de bankenmarkt.

bitcoin daggrafiek, bron: Coingecko
bitcoin daggrafiek, bron: Coingecko

Bitcoin is inmiddels naar één van de hoogste niveaus van 2023. Tijdens de Aziatische handelsuren is de weerstand rond $25.000 overwonnen. Smaakt dit naar meer? Markus Thielen, hoofd research bij Matrixport, wijst op de volgende weerstand bij $28.000. "Bitcoin maakt steeds sprongen van circa 4.000 dollar. Na de stijgingen naar $16.000, $20.000 en $24.000 is nu $28.000 aan de beurt".

bron: Matrixport
bron: Matrixport

Michaël van de Poppe ziet ook dat de koers door een cruciaal niveau is gebroken en dat een aanval is ingezet naar het hoogste punt van $26.533.

Opvallend, de prijsactie lijkt meer spotgedreven dan dat het er relatief veel gespeculeerd wordt op de derivatenmarkt.

Ook 'risicovolle' aandelen op de Nasdaq-index eindigen donderdag met een plus van 2,6%. In tijden van onzekerheid is er doorgaans sprake van een hoge correlatie tussen tech en crypto, stelt marktanalist Aksel Chibar op zijn Twitter-account.

Door de recente opleving is de prijs boven de zogenaamde adjusted realized price geschoten, concludeert Glassnode. $24.600 is de median inkoopprijs van alle bitcoin on-chain, waarbij de verloren munten niet zijn meegenomen in de berekening. Dat kan er ook toe leiden dat een deel van de markt winst gaat nemen op de korte termijn en de koers weer wat gaat zakken.

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...