Banco Galicia uit Argentinië gaat bitcoin verkopen

Banco Galicia, de grootste Argentijnse private bank gaat bitcoin verkopen. Dat maakt het bedrijf vandaag bekend.

Bitcoin via bank

De bank is in 1905 opgericht en heeft ruim 5.000 werknemers. Banco Galicia is onderdeel van de Grupo Financiero Galicia, dat genoteerd is aan de Nasdaq onder de ticker GGAL. De marktkapitalisatie van de bank is bijna $1,3 miljard.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Naar verluidt hebben ze zo'n $17 miljard aan activa onder beheer. Klanten kunnen op hun platform nu cryptovaluta kopen. Het zou gaan om bitcoin en drie altcoins. CoinDesk heeft onderzoek gedaan en bevestigt dat de handelsoptie al operationeel is.

Deze nieuwe dienst is een gevolg van een samenwerking met Lirium. Dit is een cryptobedrijf dat oplossingen biedt voor mobiele apps en digitale wallets. Lirium komt uit Liechtenstein en zij leveren alles dat de Banco Galicia nodig heeft.

Het bedrijf is opgericht door een aantal mensen die vroeger bij custodian Xapo werkzaam waren. Deze bewaardienst is drie jaar geleden opgekocht door Coinbase, maar was vóór 2019 een zeer gerespecteerde naam in de industrie.

Op Twitter vroeg een gebruiker of de dienst al beschikbaar was. De helpdesk antwoord bevestigend:

Nederland loopt achter

In Nederland kun je nog altijd bij geen enkele bank bitcoin kopen. ING heeft zich vooral laten gelden in de wereld van blockchain, terwijl ABN Amro de ontwikkelingen van een cryptoapplicatie (Wallie) stopzette.

Intussen is ook de eerste Franse bank overstag. In Amerika zijn ze al een stuk verder. Je kunt daar nu zelfs een lening krijgen door bitcoin als onderpand in te leggen.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
ArgentiniëBitcoin nieuws