Eerste lening met bitcoin als onderpand door grote Amerikaanse bank

Eerste lening met bitcoin als onderpand door grote Amerikaanse bank

Voor het eerst heeft een grote Amerikaanse bank een lening verstrekt met bitcoin als onderpand. Het gaat om Goldman Sachs en het kan een belangrijke stap markeren.

Lening aantrekkelijk voor Goldman Sachs

De lening is verstrekt aan een partij die zelf de bitcoin in bezit had. Voor Goldman Sachs was de deal aantrekkelijk, vanwege de voorwaarden aan de lening. Maar ook, omdat bitcoin altijd verhandelbaar is en het dus altijd duidelijk is wat de status of waarde is van het onderpand.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Goldman zet hiermee een nieuwe stap op de cryptomarkt. Er is een ‘digital assets team’ geformeerd en in maart werd een ‘over-the-counter’-verkoop gedaan (directe verkoop, buiten beurzen en orderboeken om). Het kan een uitzondering op de regel zijn, maar het is aannemelijk dat dit een volgende stap is in adoptie van bitcoin door grote banken.

Adoptie door traditionele financiële partijen

BlackRock is van plan om bitcoinhandel aan te bieden voor professionele beleggers via het eigen platform Aladdin en, net als Goldman, leningen aan te bieden met bitcoin als onderpand. Het ging om geruchten, maar het past wel bij bijvoorbeeld de vacature die vorig jaar geplaatst is voor een directeur Blockchain Strategie.

Via de financiële partijen op Wall Street en andere grote financiële centra in de wereld krijgen grote beleggers steeds meer en steeds directere mogelijkheden om blootstelling aan bitcoin te hebben. Als de trend van de afgelopen maanden doorzet, kunnen pensioen- en staatsfondsen en treasuries van grote bedrijven en non-profit organisaties zonder al te ingewikkelde procedures binnenkort rechtstreeks bitcoin aanschaffen.

Partijen die nu al in bitcoin of andere cryptovaluta willen stappen, kunnen al terecht bij ‘Wall Street’-banken. Wie op zoek is naar vermogensbeheer, handel of een crypto-investeringsbank, zal een bank of fonds kunnen vinden die helpt. Damien Vanderwilt van Galaxy Digital Holding denkt dat de volgende stap leningen voor bedrijven met cryptovaluta als onderpand is.

De prijs in euro’s bij Bitvavo:

Disclaimer: dit is géén financieel advies. Cryptocurrency's zijn risicovolle assets.

Lees meer over:
Bitcoin Wall Street adoptie

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan