Bank of England vraagt om strenge regels rondom bitcoin

De Bank of England vraagt regelgevers om haast te maken met regels rondom bitcoin en cryptocurrency. Volgens de top van de centrale bank van het Verenigd Koninkrijk is het een ‘dringende zaak’ voor de financiële stabiliteit.

Jonathan Cunliffe, momenteel plaatsvervangend gouverneur van de Bank of England for Financial Stability, sprak over de mogelijke gevolgen voor het huidige financiële systeem. Hij maakt zich onder andere zorgen over ongedekte derivaten, decentralized finance en stablecoins.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bank of England

Cryptomarkten zijn volgens de hooggeplaatste ambtenaar nog relatief klein, maar kunnen naarmate ze meer in contact komen met de traditionele financiële wereld voor problemen zorgen.

Wereldwijd zien we een duidelijke trend: bedrijven ontvangen miljoenen dollars aan investeringen in de industrie. Daarnaast adopteren banken en zelfs landen op hun eigen manier bitcoin (BTC). Naarmate de connectie tussen beide werelden groter wordt, zorgt dat voor nieuwe gevaren.

Sommige mensen zouden overigens stellen dat dat juist de bedoeling is, maar dat terzijde..

Cunliffe laakt de langzame aanpak van de wetgevende macht in het Verenigd Koninkrijk. Hij hoopt meer snelheid te zien. De ontwikkelingen in deze industrie staan immers ook niet stil.

“De financiële stabiliteitsrisico’s zijn momenteel relatief beperkt, maar ze zouden zeer snel kunnen groeien als, zoals ik verwacht, deze industrie zich in een rap tempo blijft ontwikkelen en uitbreiden. Hoe groot die risico’s kunnen worden, hangt niet in de laatste plaats af van de aard en de snelheid van de reactie van regelgevende en toezichthoudende autoriteiten”, stelt de bankier.

De centrale bank van Engeland werkt zelf aan een central bank digital currency (CBDC).

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...