Bank uit Oklahoma gaat Bitcoin aanbieden aan klanten

Een familiebedrijf uit Oklahoma gaat cryptovaluta aanbieden aan haar klanten. Het is niet zomaar een firma: het is een bank met een 'national charter'.

Amerikaanse (Bitcoin)bank

Het gaat om Vast Bank, een regionale bank in Oklahoma, een staat in het zuiden van de Verenigde Staten. Ze hebben een nationale 'bank charter', wat betekent dat ze geautoriseerd zijn op Federaal niveau. Ze willen de eerste bank van haar soort zijn die klanten de optie geeft om rechtstreeks vanuit de bankrekening cryptovaluta te kopen en bewaren.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Ze maken vandaag bekend dat ze de nieuwe dienst gaan aanbieden, genaamd 'Crypto Banking'. Het bedrijf is gevestigd in Tulsa en in 1982 opgericht. De afgelopen negen jaar is het aantal activa dat ze in beheer hebben met 300% gegroeid.

In 2012 was dit nog $200 miljoen, vandaag de dag is dat $800 miljoen. Daarmee zijn ze - eerlijk is eerlijk - geen grote speler in de bankwereld.

Naar verluidt doet de bank al sinds 2016 onderzoek naar cryptovaluta. Ze vroegen destijds al om input en de voorkeuren van haar klanten.

“Veel banken en instellingen zitten vast in legacy-producten, -mindsets en andere legitieme redenen waarom ze ervoor kozen om dingen niet te doen. Maar ook een deel van hen heeft niet de mogelijkheden . Maar wij waren goed gepositioneerd om dit te lanceren."

Samenwerking met Coinbase en SAP

Vast Bank zal starten met het aanbieden van bitcoin en een reeks altcoins. De app wordt gemaakt in samenwerking met cryptobeurs Coinbase en softwarebedrijf SAP.

De samenwerking met Coinbase is opmerkelijk. 50% van de respondenten uit een onderzoek van Vast Bank gaf aan dat ze een bank verkiezen bóven een cryptoplatform. Toch is deze manier om Bitcoin te integreren in samenwerking met de cryptobeurs een logische, zo vertelt CEO Scrivner,

"Klanten willen een veilige manier om bitcoin via hun bankrekeningen te kopen, vanwege zorgen over de veiligheid en beveiliging van andere platforms. De betaalrekeningen zijn verzekerd tot $250.000 door de Federal Deposit Insurance Corporation en de crypto-activa worden beschermd door een verzekeringspolis die wordt gedekt door Coinbase."

Op deze manier zal het minder aanvoelen als het Wilde Westen, zo stelt de CEO ook. Ook voor de jongens met het grote geld is dit een kans. Ze kunnen zo bitcoin kopen, terwijl ze niet zelf het beheer hoeven te doen. "Zou jij met 9-cijfers bedrag aan geld op zak een rondje gaan lopen?", zo vraagt Scrivner zich af. "Dit is precies waarvoor er banken zijn."

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
AmerikabankBitcoin nieuws