Deze bank heeft $560 miljard onder beheer en wil bitcoin verkopen

Deze bank heeft $560 miljard onder beheer en wil bitcoin verkopen

PNC Bank, de vijfde bank in Amerika, wil bitcoin en crypto diensten aan zijn klanten gaan aanbieden. Ze hebben daarvoor een samenwerking gesloten met Coinbase, zo blijkt uit de kwartaalrapportage van deze bitcoin beurs.

PNC Bank en Coinbase

Als beursgenoteerde partij, sinds april genoteerd aan de Nasdaq, is Coinbase verplicht in het openbaar te rapporteren over haar (financiële) resultaten. In een brief aan de aandeelhouders doet men uit de doeken wie men allemaal bedient.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Er staat onder meer te lezen dat 'we de afgelopen maanden samenwerkingen hebben gesloten met Elon Musk, PNC Bank, Tesla, SpaceX, Third Point en WisdomTree Investments'. Coinbase faciliteert via hun brokerage arm de aankopen van de assets en zorgt dat de sleutels netjes bewaard worden via hun custody tak.

Coindesk heeft een bron dichtbij PNC Bank gesproken, die onthult dat deze bank de 'komende kwartalen zich actief op de cryptomarkt wil gaan bewegen'. Een van de wapenfeiten is het aannemen van een nieuwe 'crypto product manager' die deze nieuwe businesstak moet gaan uitbouwen.

Denk aan het aanbieden van cryptocurrency's aan (vermogende) klanten tot de implementatie van blockchaintechnologie om bedrijfsprocessen efficiënter te maken. Ook het ombouwen van bestaande pinautomaten naar Bitcoin ATM's behoort tot de scope.

De bank uit Philadelphia omschrijft het zelf als volgt: "In deze rol ben je verantwoordelijk voor het laten groeien van onze cryptocurrency investeringen en het managen van alle operationele aspecten rondom nieuwe cryptocurrency-initiatieven."

PNC is actief in 21 staten met ~2.300 bankfilialen en ruim 9.000 pinautomaten onder beheer. Door de recente overname van BBVA USA zijn ze - gemeten in assets onder beheer - de vijfde consumentenbank van de VS.PNC heeft 560 miljard dollar onder beheer van haar klanten.

Amerikaanse banken en verzekeraars

Amerikaanse banken laten zich niet onbetuigd in de bitcoin sector. Onlangs is JP Morgan, één van de grootste investeringsbanken ter wereld, gestart met een privaat fonds voor vermogende klanten.
Daarvoor liet Wells Fargo al van zich horen, net zoals Morgan Stanley.

Die laatste bank heeft zich samen met verzekeraars zoals New York Life en Mass Mutual aangesloten bij de New York Digital Investment Group (NYDIG), die zich specialiseert in vermogensbeheer van digitale assets, bitcoin in het bijzonder. NYDIG was ook degene die aankondigde dat tientallen Amerikaanse banken bitcoin gaan aanbieden.

Dat lijkt nu mondjesmaat realiteit te worden, net zoals banken ook een voorname rol willen gaan spelen in het aanbieden van afgeleide beleggingsproducten zoals exchange traded products of het bewaren van de sleutels (custody).

Lees meer over:
Bitcoin Amerika bank

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan