Banken in Hong Kong blijven erg terughoudend tegenover cryptomarkt

Traditionele financiële partijen in Hong Kong worstelen om de cryptosector te omarmen. Na goedkeuring van de overheid en de oproep van de toezichthouder om de crypto-industrie met open armen te verwelkomen, lijkt de realiteit een stuk lastiger.

Crypto in Hong Kong

Sinds 1 juni dit jaar kunnen cryptobedrijven weer legaal hun diensten aanbieden aan de markt in Hong Kong. De Hong Kong Monetary Authority (HKMA) oefende daarna zelfs druk uit op banken om deze ontwikkeling te versnellen.

Twee grote traditionele banken hebben nu echter naar verluidt alle activiteiten verboden die rechtstreeks verband houden met cryptocurrency’s. Ze verzetten zich tegen het openen van rekeningen waarop de fondsen van cryptoplatforms worden bewaard.

Regelgevers in Hong Kong hebben er bij bankbestuurders op aangedrongen om gelicentieerde cryptobedrijven te faciliteren. De banken houden echter zorgen omtrent het witwassen van geld en de moeilijkheid om risicoanalyses uit te voeren. Er zijn volgens hen nog veel onduidelijke stappenplannen in vergelijking met traditionele bedrijven.

Er is dus een discrepantie te zien tussen wat de publieke sector (met de overheid en toezichthouders) wil zien, en wat de private sector (van banken) wil faciliteren.

De besprekingen tussen toezichthouders en banken zullen naar verwachting in de komende maanden doorgaan.

Gelukkig startte de HSBC Hong Kong vorige maand wel met het aanbieden van bitcoin en ether ETF’s aan particuliere klanten. Ze zijn een van de grootste banken van de speciale regio, en zetten daarmee een precedent.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsHong Kong

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...