Klanten grootste bank Hong Kong kunnen in bitcoin investeren

Klanten van HSBC Hong Kong kunnen nu bitcoin en ether ETF's verhandelen.

Bitcoin ETF

Een ETF staat voor een exchange traded fund. Het is een manier om op een makkelijke manier blootstelling te krijgen aan bitcoin, zonder dat je zelf de private key in handen hebt. De ETF is genoteerd aan de beurs van Hong Kong.

HSBC is de grootste bank in Hong Kong. Op screenshots die rond gaan is te zien dat je in bitcoin kunt investeren vanaf je bankrekening.

Het zou gaan om drie crypto ETF's:

  • CSOP Bitcoin Futures ETF
  • CSOP Ethereum Futures ETF
  • Samsung Bitcoin Futures Active ETF

Het nieuws is door reporter Colin Wu als eerste opgemerkt en nog niet bevestigd door HSBC Hong Kong zelf.

Pro-crypto

Gek is deze stap niet. Sinds begin deze maand is er een pro-crypto regime gaande in de voormalig Britse kolonie. Bankregulator HKMA, wat staat voor Hong Kong Monetary Authority, riep banken er zelfs toe op om actief klanten in de cryptosector te werven. Een van deze banken was HSBC, naast Standard Chartered en Bank of China.

De crypto-ETF's komen uit de koker van CSOP Asset Management. Het fonds borduurt verder op bitcoin en ether futures contracten van de Chicago Mercantile Exchange (CME). Beide ETF's zijn afgelopen december genoteerd aan de beurs van Hong Kong.

Sinds 1 juni kunnen bedrijven een licentie krijgen om in de regio aan de slag te gaan. De Securities and Futures Commission (SFC) maakt het daarmee mogelijk dat bedrijven op een legale manier bitcoin kunnen verkopen aan de miljoenen inwoners.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsHong Kong