Banken kunnen voor hun Bitcoin services ook bij betaalverwerker Visa terecht

958 totale weergaven

Visa zet in op bitcoin services: de grote betaalverwerker komt met application programming interfaces (API’s) voor bitcoin services bij banken.

Pilot

Visa wil met verschillende proefballonnen kijken waar interesse voor is in de markt. Het belooft een service waarmee klanten makkelijk gebruik kunnen maken van de infrastructuur van het bedrijf.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Het gaat specifiek om API’s voor diensten van de Anchorage bank. Hiermee kunnen alle klanten makkelijk beginnen met het kopen en verkopen van bitcoin. Dit kunnen zij aanbieden aan hun klantenkring.

De partner van Visa is de eerste officiële nationale bank in de VS die dit soort diensten aanbieden. Deelnemers aan de pilot hoeven op deze manier niet zelf een infrastructuur op te zetten, maar kunnen relatief snel aan de slag met bitcoin.

Er is inmiddels al een wachtlijst voor banken die mee willen doen.

Toekomstbeeld

Visa schetst een mooi toekomstbeeld: zij willen op termijn ook andere bitcoindiensten als trading aan gaan bieden. Het idee is simpel: het moet ‘plug & play’ zijn voor alle partijen die dit soort diensten interessant vinden.

Dit is niet de eerste stap in de bitcoin industrie voor Visa. Het bedrijf helpt verschillende partijen ook al met hun betaalkaarten. Veel beurzen bieden een kaart aan waarmee je kunt betalen met de balans op diezelfde beurs. Vaak gaat dat in samenwerking met Visa.

De betaalverwerker probeert dus op verschillende manieren te profiteren van de groeiende industrie. Het gaat bij deze API’s niet alleen aan bitcoin, ook functionaliteiten voor bijvoorbeeld stablecoins zitten in het pakket.

Stappen zetten met bitcoin

In gesprek met Coindesk legt Cuy Sheffield van de beweegredenen uit: ”Dit is een volgende fase waarin Visa opzoek gaat naar hoe we de brug kunnen zijn tussen duizenden verschillende instanties.” De software moet bedrijven in staat stellen sneller en gemakkelijker dan ooit gebruik te maken van het ecosysteem dat rondom bitcoin groeit.

Sheffield is het hoofd van de crypto afdeling van Visa en hij is benieuwd naar de resultaten van hun testperiode: ”We zijn benieuwd hoe de vroege tests en klanten eruit zien.” Hij is benieuwd naar de applicaties die als eerste naar voren komen, hij kijkt bijvoorbeeld naar dollar cost averaging (DCA)opties om op vaste momenten bitcoin te kopen en beloningen in de vorm van satoshi’s.

Poll

Partijen als Visa zijn goed voor het ecosysteem van bitcoinLees meer over:
bankBitcoin nieuwsVisa

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...

    Je hebt geen geld om te laten zien geselecteerd