‘Bankencrisis is best mogelijke reclame voor bitcoin’

In een nieuw interview op Crypto Banter zegt de anonieme host van InvestAnswers dat de bankencrisis die zich in de Verenigde Staten lijkt te ontvouwen de best mogelijke reclame is voor bitcoin. Volgens InvestAnswers vluchten mensen nu naar bitcoin en andere risico-assets, omdat ze bang zijn voor een herhaling van 2008. Voorlopig lijkt hij gelijk te krijgen, maar we staan wat dat betreft echt pas aan het begin en het lijkt nog te vroeg om nu al conclusies te trekken.

Bang voor banken

Het opvallende aan de theorie van InvestAnswers is dat hij denkt dat mensen nu vooral voor bitcoin kiezen, omdat ze de rest van de markt niet kennen. Wat dat betreft zien we wederom dat het merk bitcoin verreweg het grootste van de hele crypto-markt is en dat er voor veel buitenstaanders geen alternatieven zijn.

Investeerders zijn simpelweg op zoek naar een manier om hun fiatgeld uit het traditionele financiële systeem te halen en om te wisselen voor bitcoin, een asset die ze op dit moment meer vertrouwen. "Wat je ziet gebeuren is dat veel mensen richting bitcoin komen. Ze kennen alleen bitcoin. Ze weten verder niets van crypto", aldus InvestAnswers.

"Ze zijn bang voor fiatgeld en om die reden kopen ze bitcoin. Dat is wat je ziet. [...] De mensen die de crisis van 2008 meemaakten en bitcoin kennen hebben de beste reclame voor de digitale munt sinds de grote financiële crisis van 2008 gezien. Dat is hoe ik erover denk", aldus de analist.

De analist geeft aan dat hij de laatste dagen veel belletjes heeft gehad met mensen die nu voor het eerst of opnieuw instappen. "Bitcoin is schaars en er is niet veel beschikbaar bij de beursplatformen", zo gaat InvestAnswers verder.

Wat gaat er gebeuren?

Op het moment van schrijven klokt de bitcoin koers binnen op 24.700 dollar en lijken de bulls wederom moeite te hebben om de koers van 25.000 dollar te pakken en te behouden. Eerder in 2023 bleek deze grens ook al een lastige, omdat de bears rond die koersen echt actief worden.

Wat dat betreft komen er een paar spannende dagen aan voor bitcoin. Lukt het om die koers te herpakken en daar ook echt boven te blijven, dan kunnen we verder omhoog kijken. Slagen de bulls daar niet in, dan wordt het wellicht alsnog een lastige periode voor bitcoin.

Veel hangt ook af van de reactie van de Federal Reserve, die voor 22 maart weer een nieuwe rentevergadering op het programma hebben. Hoe dan ook breekt er een spannende periode aan voor de financiële markten, want de renteverhogingen van de Federal Reserve lijken de boel nu echt aan het wankelen te brengen.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....