Bitcoin koers daalt flink na onrust

Bitcoin koers daalt flink na onrust

Door de daling van bijna 10% in de afgelopen week handelen we na twee maanden weer onder de $20.000. Hebben we het ergste nu gehad of moeten we rekening houden met een verdere daling richting $18.600?

De bitcoin koers staat momenteel op 20,202.04USD. We bespreken in deze update waarom wij vanuit een traders oogpunt nog steeds niet bereidt zijn de dip te kopen.

Bitcoin (BTC) daggrafiek

In de update van 4 maart 2023 (zwarte pijl) hebben we de risico’s van een terugkeer in de prijsrange uitgebreid besproken. Onderstaande quote komt uit de update van 4 maart:

“Wanneer we er niet in slagen om op hele korte termijn terug te keren boven de prijsrange, dus boven de $22.500, dan kunnen we ons verblijf boven de prijsrange van de afgelopen weken bestempelen als een afwijking. Conform onze prijsrange analyse impliceert een afwijking een verdere daling richting het midden van de prijsrange $20.550 (-8%) en in het meest bearish scenario mogelijk zelfs de onderkant van de prijsrange $18.600 (-16.5%).”

Nu één week later zien we dat de helft van onze prijsrange analyse is uitgespeeld en schommelen we vlak onder midden van de prijsrange en vlak boven de 200 MA. We houden er nog altijd sterk rekening mee dat ook het tweede deel van onze prijsrange analyse, een verdere daling richting range low $18.600, een reëel scenario is.

Tenslotte hebben we In da afgelopen negen maanden twee keer eerder een afwijking gezien buiten de grote prijsrange. De eerste keer was in augustus 2022 toen we vanaf de bovenkant terugkeerden in de prijsrange (1.). De tijdelijke afwijking van toen leidde daadwerkelijk tot een verdere daling naar range low.

De tweede keer was in november/december 2023 alleen toen hadden we te maken met een terugkeer in de prijsrange vanaf de onderkant. En ook toen zorgde een terugkeer in de prijsrange er uiteindelijk voor dat we de andere kant van de range zijn gaan opzoeken.

Support van de 200 MA doet wat we van support mogen verwachten. Support is support en de trend is de trend. Eén van beide zal uiteindelijk doorbroken worden.

Bitcoin koers daalt flink na onrust

Bitcoin (BTC) 4-uurgrafiek

In de update van afgelopen woensdag hebben we besproken dat wij niet bereidt zijn blind de dip te kopen zolang er op de lage tijdsbestekken geen enkele teken van kracht zichtbaar is. We zeiden dat onze focus met name lag bij het beschermen van ons vermogen. Want wat we niet willen is dat we de mooie winsten van de afgelopen maanden door ongeduldigheid zien verdampen.

Het verliezen van het supportgebied vlak boven de $23.500 (zie zwarte ster) in combinatie met een bearish trend op de lagere tijdsbestekken was voor ons het moment om onze mindset voorzichtig aan te passen naar bearish.

Ondanks dat velen gedurende de weg naar beneden van de daken schreeuwde dat je gek zou zijn als je niet de dip kocht, hielden wij vast aan ons plan. Een daling van 14% is ons als bespaard gebleven en grote kans dat dit percentage de komende dagen nog verder oploopt als we daadwerkelijk range low gaan opzoeken.

Ben jij nu bereidt de huidige dip te kopen zonder ook maar één teken van kracht te zien op de lage tijdsbestekken? Wij houden vast aan ons plan en wachten geduldig totdat toekomstige koersontwikkelingen ons een reden geeft hier anders over te gaan denken. Als het eenmaal zover is zullen we hier tegen die tijd bij stilstaan in een nieuwe update.

Bitcoin koers daalt flink na onrust

Al het voorgaande wil overigens niet zeggen dat het vanuit een investeringsoogpunt niet interessant kan zijn om extra bitcoin aan jouw portfolio toe te voegen onder de $20.000. Echter doe je dit dan vanuit een investeringsoogpunt, dus voor de lange termijn (1 tot 3 jaar). Dit is een andere benadering dan die van een trader, die juist in stapt om op korte termijn winst te maken.

De Bitcoin Webshop van Nederland & België 

In de Bitcoin Webshop van Nederland & België vind je unieke Bitcoin Gifts die nergens anders verkrijgbaar zijn. Originele Bitcoin cadeaus voor jezelf of om weg te geven.

Om je alvast te helpen hebben wij een overzicht van de top 10 ‘bitcoin cadeaus’ voor 2023 gemaakt. Laat je verrassen!

Fear Of Missing Out:
- Bitcoin Cava | BTC 100K bubbels | Special Edition
- Bitcoin Wijn | Heerlijke wijn in prachtige fles met tinnen etiket en bitcoin logo
- Bitcoin Chocolade Duo | Gold & Bronze, van de lekkerste Belgische chocolade
- Bitcoin Sleutelhanger | Eyecather voor jouw sleutelbos
- Bitcoin Bier | Het enige echte Bitcoin Bier van Nederland, Pilsener of IPA
- Bitcoin Bieropener | Industrial Gold

Bitcoin koers daalt flink na onrust
Lees meer over:
Bitcoin Technische Analyse

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan