Bankman-Fried ontkent betrokkenheid bij opvallende geldstromen

Bankman-Fried ontkent betrokkenheid bij opvallende geldstromen

Een nieuwe dag, een nieuw hoofdstuk in het verhaal van Sam Bankman-Fried. De gevallen cryptomiljardair ontkent dat hij degene is die bedrijfsfondsen van Alameda Research aan het versturen is.

Bankman-Fried is de oprichter van een groot consortium rondom FTX (een cryptobeurs) en Alameda Research (een tradingbedrijf). Eerder dit jaar stortte zijn imperium als een kaartenhuis in elkaar toen bleek dat er veel geld te kort was. Er werd gespeculeerd met klantenfondsen, ook werd er gedoneerd aan tal van politieke campagnes in met name de VS.

En nu is er geld in beweging dat wordt gekoppeld aan Alameda Research. Een andere uitvlucht van $650 miljoen wordt ook onderzocht. Bankman-Fried ontkent dat hij tijdens zijn huisarrest bezig is met het liquideren van geld.

Het gaat om zo'n $1,7 miljoen aan cryptocurrency vanaf wallet die waarschijnlijk van Alameda Research zijn. Er wordt gebruik gemaakt van mixers en beurzen. Met mixers probeer je eventuele sporen te wissen, of in ieder geval te verdoezelen. Als het gaat om de politie of bijvoorbeeld iemand die betrokken is bij de afwikkeling van het hele FTX-drama, dan ligt het niet voor de hand dat zij dit soort diensten gebruiken.

In de praktijk kan iemand natuurlijk gewoon de private keys nog hebben en daarmee aan de slag gaan. Bankman-Fried heeft officieel huisarrest en heeft ook bestedingslimieten. Als hij toegang heeft tot deze fondsen en daar gebruik van maakt, dan is hij in overtreding.

Poll

Geloof jij wat Bankman-Fried zegt?

Lees meer over:
Bitcoin misdaad FTX

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties