Bankman-Fried wil $450 miljoen aan Robinhood-aandelen terug

Bankman-Fried wil $450 miljoen aan Robinhood-aandelen terug

Sam Bankman-Fried wil graag 56 miljoen aandelen terug in de handelsapp Robinhood. De Amerikaanse overheid nam eerder de aandelen (ter waarde van zo'n $450 miljoen) in beslag.

De reden? Volgens het juridische team van de oprichter van FTX heeft hij een deel van dit geld nodig om zijn rechtszaken te betalen. Bankman-Fried schoot in enkele jaren op alle vermogenslijstjes omhoog. Inmiddels is zijn imperium geïmplodeerd en is het onduidelijk hoeveel hij momenteel waard is.

Bankman-Fried zit momenteel met huisarrest in een villa van zijn ouders. Hij heeft een bestedingslimiet gekregen en moet toestemming vragen voor grotere transacties. De advocaten van Bankman-Fried vinden niet dat schuldeisers recht hebben op dit kapitaal.

De aandelen in Robinhood zaten in een entiteit genaamd Emergent Fidelity Technologies. Bankman-Fried had meer dan 100 zakelijke entiteiten op zijn naam staan. De 56 miljoen aandelen zijn goed voor 7,6% van het totaal van Robinhood. Laatst genoemde bestaat nog wel en is een populaire handelsapp in de VS.

De aandelen waren toen bij de aankoop in mei 2022 zo'n $600 miljoen waard. Deze periode stond bitcoin en de hele markt er nog beter voor. Er leek nog weinig aan de hand voor FTX en Bankman-Fried. Inmiddels is duidelijk dat men roekeloos omging met de miljarden dollars aan waarde. Er werd gesjoemeld met klantenfondsen en er komt steeds meer naar buiten over tal van geldstromen van en naar aanverwante bedrijfjes.

Lees meer over:
misdaad FTX

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties