Basic Attention Token (BAT) stijgt 250% en kan een plek in de top 20 veroveren

Cryptovaluta Basic Attention Token (BAT) kende de afgelopen 90 dagen flinke stijgingen. De BAT is een op Ethereum gebaseerde ERC-20 token, een zogenaamde utility token, met als doel om als betaalmiddel binnen de BAT-economie te fungeren. De BAT kan de top 20 binnenstormen.

Basic Attention Token (BAT) en Brave

De BAT kende een stijging de afgelopen 90 dagen van liefst 250% en is daarmee een van de sterkste performers in de cryptovalutamarkt. Ook vandaag, in een behoorlijk rode markt, is het de enige stijger in de top 25 met een plus van iets meer dan 3 procent. Daarmee lijkt de munt door te stomen naar de top 20 van een huidige plek 22. De handelsprijs koerst op het moment iets boven de $0,41, met een marktkapitalisatie van $515 miljoen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De Basic Attention Token is de token die gebruikt wordt in de Brave browser. Doordat de browser alle advertenties blokkeert van websites, heeft dit negatieve gevolgen voor de inkomsten van publishers.

Op dit moment kunnen gebruikers van de Brave browser daarom BAT op hun browser storten en dit gebruiken om te doneren aan hun favoriete publishers.

Op dit moment gaat het nog om donaties, maar op termijn kun je ook BAT verdienen door te surfen in de browser en advertenties te bekijken. In de toekomst kan het grote advertentienetwerken zoals Google flink opschudden.

Weerstandszones

Laten we eens een kijken naar de BAT/USD-markt en mogelijke steun- en weerstandszones. De koers brak eind februari boven het 100-daags voortschrijdend gemiddelde en stijgt sindsdien enkel verder.

Twee maanden na het breken van dat 100-daags voortschrijdend gemiddelde steeg de koers constant, tot een hoogtepunt van ongeveer $0,50.

BAT handelt momenteel op een koers van $0.41, waarbij het die $0.50 in het vizier houdt. De huidige korte termijn trend is op dit moment bullish.

Om deze bullish trend te niet te doen zou de koers onder de $0.40 moeten dalen. De lange termijn trend voor BAT wordt ook als bullish beschouwd.

De stijgende lijn, in combinatie met de koersstijging van Bitcoin, geeft aan dat directe weerstand op $0.43 en $0.45 ligt. Significantere weerstand ligt op $0.4797.

Hier ligt het bearish Fibonacci Retracement punt, dat wordt gemeten vanaf het hoogste punt in januari 2018 tot het laagste punt van februari 2019. Boven de $0.48 mag weerstand worden verwacht op het $0.50 niveau.

Als dat punt wordt doorbroken wordt weerstand verwacht op de $0.53 en $0.57. Het laatste niveau van weerstand ligt op $0.5962. Mocht de koers omkeren en dalen kunnen we steun verwachten op $0.40. Steunzones onder de $0.40 bevinden zich op $0.3952, $0.36, $0.3418, en $0.30.

Potentieel

De RSI lag de afgelopen maanden voornamelijk boven de 50, wat erop wijst dat de bulls de overhand hadden. De Stochastic RSI zag echter onlangs een crossover daaronder, een indicatie dat de munt wellicht “overbought” is. De komende dagen kunnen we dus een kleine pullback verwachten.

Als de RSI tijdens die pullback boven de 50 kan blijven mogen we een verdere stijging verwachten tot boven de $0.50.

Aangezien het “slechts” $25 miljoen aan extra marktwaarde nodig heeft om de top 20 cryptovaluta binnen te komen mogen we verwachten dat BAT die top 20 hoogstwaarschijnlijk de komende dagen binnen stormt, zeker gezien de underperformance van andere crypto’s en de constant goede performance van BAT.

Bronnen: Invest In Blockchain, Bitcoiner X