Bearish patroon vormt zich op bitcoin grafiek: koersval van 50% in de maak?

Bitcoin staat voor een zeldzaam patroon op de grafiek dat in het verleden dalingen van tot wel 50 procent veroorzaakte. In een tweet op maandag waarschuwde handelaar Nunya Bizniz voor het onheilspellende signaal van twee belangrijke bewegende gemiddelden voor bitcoin.

Tweede keer in de geschiedenis

Het is voor de tweede keer in de geschiedenis dat we dit patroon op de grafiek zien en dit resulteerde in 2014 in een koersval van 54 procent en in 2018 voor een daling van 51 procent.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Wat dat betreft ziet het er, één maand na het printen van een death cross, niet goed uit voor bitcoin als we de technische analyse als graadmeter nemen.

Tuur Demeester deelde ook zijn commentaar op de bevindingen van Nunya Bizniz. "Ik denk dat de grafiek valide paralellen schetst. Als bitcoin ditmaal niet capituleert en zich boven de 35.000 dollar weet te houden, dan is dat enorm bullish", aldus Tuur Demeester.

Vanwege de zwakte op de wereldwijde financiële markten ziet Tuur een daling op de korte termijn als het meest waarschijnlijke scenario. Daarna verwacht hij een periode van 3 tot 6 maanden van herstel.

Krachtige dollar wekt wantrouwen op

De kracht van de Amerikaanse dollar in navolging van de anti-inflatie maatregelen van de Federal Reserve ligt bij de meeste analisten ook onder een vergrootglas.

Analist Dylan LeClair constateert dat de dollar onderweg is naar hoogtepunten die we in lange tijd niet hebben gezien.

LeClair verwacht op basis van het gedrag van de Federal Reserve en de reactie van de dollar dat we weleens op het breekpunt van het op schulden gebouwde financiële systeem kunnen afgaan.

Volgens LeClair wordt het echter geen lange periode van pijn voor bitcoiners, aangezien de Federal Reserve het aandraaien van de duimschroeven niet eeuwig kan volhouden. Op het moment dat ze van koers wijzigen zal bitcoin daar van profiteren.

De prijs in euro’s bij Bitvavo:

Disclaimer: dit is géén financieel advies. Cryptocurrency's zijn risicovolle assets.

Lees meer over:
bitcoin koersBitcoin nieuws

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....