Kan de bitcoin koers op korte termijn de $50.000 aantikken?

De bitcoin koers is weer onder de 40.000 dollar terechtgekomen en het sentiment op de markt wordt er met de dag slechter op. Niet in de laatste plaats omdat de Federal Reserve enkele stevige renteverhogingen op de planning heeft en de dollar zijn spierballen toont.

Er zijn echter technische analisten die de huidige bitcoin koers als een goed instapmoment beoordelen en verwachten dat de koers, mits er aan enkele voorwaarden wordt voldaan, een sprong naar de 50.000 dollar kan maken.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Trendlijn voorspelt koerssprong

De bitcoin koers heeft al meerdere malen steun gevonden op een trendlijn die sinds januari van dit jaar al aanwezig is in de grafiek van bitcoin. Als deze lijn weet te houden, dan is de kans op een koerssprong op de korte termijn aanwezig.

Kan de bitcoin koers op korte termijn de $50.000 aantikken?

Het volgende target ligt volgens Rudy Fares van CryptoTicker op 47.000 dollar. Als we dat niveau bereiken verwacht hij een kleine daling om de trendlijn opnieuw te testen als steun.

Mocht de trendlijn zich dan nog steeds houden, dan verwacht Fares een “eruptie” die ons naar 50.000 dollar kan brengen. Op dat punt kan de euforie in de markt het overnemen en kan het snel gaan met bitcoin.

Wat is er nodig om de $50K te bereiken?

Terwijl de steunlijn langzaam omhoog kruipt naar de 47.000 dollar komt er vroeg of laat een uitbraak. Met de hulp van die uitbraak kan bitcoin volgens Fares de weerstand op 47.000 dollar breken en richting de 50.000 dollar opveren.

Daar vinden we niet alleen de psychologische grens van 50.000 dollar die het optimisme in de markt terug kan brengen, maar ook de horizontale weerstandslijn op 51.500 dollar die nu al een paar keer als weerstand heeft gediend.

Dat is volgens Fares ons volgende doel voor de komende paar weken. Het blijft echter technische analyse en op macro-niveau hangen er enkele extreem donkere wolken boven de markt die de koers op dit moment in zijn greep lijken te hebben.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....