Bearish signalen wijzen op verdere daling van de Shiba Inu koers

444 totale weergaven
Bearish signalen wijzen op daling van de Shiba Inu koers |

Volgens een analyse van CoinPedia vertoont de SHIB koers een neerwaartse trend na een uitbraak uit een symmetrisch driehoekspatroon op de dagelijkse grafiek. Deze beweging zorgt voor een negatief marktsentiment, wat betekent dat Shiba Inu koers koers mogelijk verder kan dalen. Gaan we een daling van de SHIB koers zien?

Belangrijke technische niveaus voor de Shiba Inu koers

Op dit moment vindt SHIB echter nog steun rond het 200-daags Exponentieel Gemiddelde (EMA) op de dagelijkse grafiek. Dit niveau kan een keerpunt zijn waar de koers zich kan stabiliseren of zelfs kan herstellen. Maar als SHIB onder dit niveau sluit, voorspellen analisten een mogelijke daling van ongeveer 15%, met een koersdoel rond $0,000015.

Source: TradingView

De neerwaartse trend blijft waarschijnlijk als SHIB onder de 200 EMA of onder de grens van $0,000017 sluit. Zolang de koers boven deze niveaus blijft, kan de daling misschien worden afgewend.

Negatief sentiment in on-chain data voor Shiba Inu

Ook on-chain gegevens laten een negatief beeld zien. Analyse van CoinGlass toont aan dat de Long/Short-ratio voor SHIB is gezakt naar 0,869, het laagste niveau sinds eind september 2024. Dit geeft aan dat veel handelaren een negatieve verwachting hebben van de SHIB koers.

Daarnaast is de open interest in SHIB, oftewel het aantal actieve derivatencontracten, met 7,67% gedaald in de afgelopen 24 uur. Dit betekent dat veel beleggers hun long-posities hebben verkocht, aangezien de koers blijft dalen. Momenteel is 53,5% van de top traders short, terwijl 47,5% long blijft.

Huidige koersbeweging en handelsvolume

Op het moment van schrijven schommelt de SHIB koers rond $0,00001662, wat een daling van 4,65% betekent in de afgelopen 24 uur. Interessant genoeg is het handelsvolume in deze periode met 5% gestegen, wat laat zien dat er meer activiteit is onder beleggers en handelaren. Dit kan mogelijk wijzen op toenemende volatiliteit.

Of de SHIB koers zich de komende dagen stabiliseert of verder daalt, hangt waarschijnlijk af van het behoud van de belangrijke steunpunten.

Lees meer over:
shib koersshiba inu koers

    Door: Dirk van Haaster

    Met meer dan vier jaar werkervaring binnen crypto, heeft Dirk aanzienlijke expertise opgedaan in het schrijven van content over van alles dat met Web3 te maken heeft. Dirk behaalde zijn master in Strategic Management aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, waar hij afstudeerde met de cum laude ond...