Bedrijf achter stablecoin USDC haalt $400 miljoen op

Cryptobedrijf Circle Internet Financial heeft $400 miljoen aan investeringen opgehaald. Naar verluidt krijgt het bedrijf achter stablecoins USDC steun uit de hoek van onder andere BlackRock, Fidelity, Marshall Wace LLP en Fin Capital.

Geld voor Circle

Circle is momenteel de grootste uitdager van Tether. USDT van Tether is momenteel nog de grootste stablecoin in de cryptomarkt, met een marktkapitalisatie van ruim $82 miljard. De waarde van alle USD Coins bij elkaar komt neer op $50 miljard.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Een persbericht deelt het bedrijf specifiek de samenwerking met de grootste vermogensbeheerder van de wereld, namelijk BlackRock:

"Naast zijn strategische bedrijfsinvesteringen en zijn rol als primaire vermogensbeheerder van de kasreserves van USDC, is BlackRock een breder strategisch partnerschap aangegaan met Circle, waaronder het verkennen van toepassingen voor USDC in de kapitaalmarkt."

Circle wil haar crypto-native product - de stablecoin - ook graag naar de traditionele markt brengen. Daarvoor krijgt het nu dus steun van BlackRock.

Verscheidene directeurs van BlackRock hebben zich de laatste maanden positief uitgelaten over bitcoin (en de cryptomarkt). Eind vorig jaar maakten ze bekend géén plannen te hebben voor een eigen bitcoin ETF, maar ze waren wel bezig met een fonds die bitcoinbedrijven volgt.

Investeringen en personeel

Circle haalde afgelopen mei ook al $440 miljoen op in een financieringsronde. Vroeger had het Amerikaanse bedrijf nog meer producten in de markt staan, zoals cryptobeurs Poloniex. De exchange hebben ze echter van handen gedaan en overgeheveld naar Justin Sun.

Circle heeft deze week ook twee nieuwe directeurs verwelkomd. Het gaat hierbij wel om Center, het consortium dat in 2018 door Circle en Coinbase is opgericht om USD Coin (USDC) te besturen.

Voormalig toezichthouder Linda Jeng zal aan de slag gaan als Chief Policy and Regulatory Officer, terwijl voormalig Diem-directeur Danielle Harold de Chief Operations Officer van het consortium wordt.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsCircle