BlackRock heeft 'momenteel geen plannen' voor eigen Bitcoin ETF

BlackRock heeft 'momenteel geen plannen' voor eigen Bitcoin ETF

Salim Ramji, werkzaam als hoofd van iShares en indexinvesteringen van BlackRock, vertelt dat het bedrijf "nog geen plannen heeft" om een eigen Bitcoin exchange traded fund (ETF) te lanceren.

Géén ETF voor BlackRock

BlackRock is een van de grootste vermogensbeheerders van de wereld. Naar verluidt hebben ze $9.500 miljard in beheer. Ze hebben al verscheidene keren aangegeven dat ze Bitcoin in de gaten houden. Ook is bekend dat ze investeren in mining bedrijven en de futuresmarkt. Ook hebben ze een flink aandeel in MicroStrategy opgekocht.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Maar een spotmarkt Bitcoin ETF aanbieden, komt nog niet in de plannen voor. Ramji vertelt in een interview met Financial News meer over zijn visie:

"Persoonlijk denk ik dat crypto en dingen zoals stablecoins en zeker gedistribueerde ledgers allemaal ontwrichtende technologie zijn."

Maar toch geen hoeven we geen Bitcoin ETF te verwachten uit de koker van BlackRock. Waarom niet? De vermogensbeheerder houdt zich rustig "vanwege het ondoorzichtige regelgevingskader en liquiditeitsproblemen".

Opmerkelijk: andere vermogensbeheerders zoals VanEck, WisdomTree en Fidelity zien het gebrek aan regelgeving níet als belemmering: zij dienden allemaal al een voorstel in bij de Amerikaanse beurswaakhond.

Daarnaast heeft Tesla eerder al aangetoond dat Bitcoin wél liquide genoeg is, toen ze enkele maanden geleden een test deden door een deel van hun Bitcoin bezit te dumpen.

Langs de lijn afwachten

In mei zei de CEO van BlackRock Larry Fink nog dat de vermogensbeheerder het potentieel van cryptocurrency's bestudeert voor een eventuele investering voor de lange termijn.

Het is nog wel te vroeg om te stellen of het meer is dan een "speculatief handelsinstrument" ze stelde hij. De reden achter zijn twijfels is de hoge volatiliteit van Bitcoin.

In oktober keurde de Securities and Exchange Commission (SEC) de eerste bitcoin futures ETF goed, van ProShares. Dit fonds is genoteerd is aan de New York Stock Exchange. Het is vooralsnog wachten op een spotmarkt Bitcoin ETF.

Toch ziet Ramji wel een markt voor dit soort financieel producten, alhoewel het nu nog te fragiel is voor BlackRock:

"Ik denk ook dat we, voordat we ons merk erop inpakken of erop inzetten, er zeker van willen zijn dat klanten over vijf jaar en over tien jaar blij met ons zullen zijn."

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin ETF Blackrock

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties