BlackRock wil nieuw fonds starten met focus op de bitcoinbedrijven

BlackRock wil een nieuw fonds starten dat meelift op de prestaties van bedrijven uit de crypto- en bitcoinindustrie. Dat is te lezen in de aanvraag bij de Securities and Exchange Commission (SEC).

Het fonds krijgt de naam iSHARES Blockchain and Tech ETF. Het wordt een fonds dat weer gebaseerd is op een index die bedrijven uit de industrie volgt.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Fondsen

De wereld van bitcoin wordt met de dag complexer. Niet alleen op het protocol zelf worden initiatieven gelanceerd, ook in de ‘oude’ financiële wereld wil met mee profiteren (en speculeren) in dit opkomende ecosysteem.

Het nieuwe fonds van BlackRock moet de NYSE FactSet Global Blockchain Technologies Index gaan volgen. Het is nog onduidelijk welke bedrijven er in deze index komen. Maar het zou gaan om verschillende soorten bedrijven uit de industrie. Dan kun je denken aan miners en bijvoorbeeld brokers en cryptobeurzen. Ook hardwarefabrikanten worden mogelijk opgenomen in dit fond.s.

De afgelopen jaren zijn verschillende miningbedrijven naar de aandelenbeurs gegaan. Ook het Amerikaanse Coinbase lijkt een logische kandidaat. Zij gingen vorig jaar zelf naar de beurs.

Investeerders die blootstelling willen aan de industrie (en niet zelf bitcoin willen kopen) kunnen in dit soort financiële producten investeren.

Invloed in de industrie

BlackRock heeft als organisatie over heel de wereld verschillende aandelen in bedrijven. Op 31 december 2021 had Blackrock voor $10.000 miljard (!) aan assets in beheer.

Mede daarom ontkom je er niet aan dat er ook al banden te vinden zijn met de wereld van bitcoin. Een daarvan is het aandelenpakket in MicroStrategy. Het softwarebedrijf is sinds 2020 overgetapt naar een bitcoinstandaard en heeft inmiddels ruim 124.000 BTC in kas. BlackRock Fund Advisors heeft 5,59% van de aandelen in MicroStrategy.

Met dit nieuwe fonds zet BlackRock opnieuw een stap in de industrie.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsBlackrock

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...