Begint de bitcoin koers zijn positieve momentum te verliezen?

Bitcoin begint de laatste week van maart op redelijk onzeker terrein. Iedereen die regelmatig bitcoin koopt hoopt op een stijging naar de koers van 30.000 dollar, maar alles lijkt af te hangen van de verdere ontwikkeling van de bankencrisis. Na vrijdag weten we meer, want de maandsluiting is voor technische analisten vaak een belangrijk moment voor bitcoin.

Aftellen naar het einde van maart

Het is op dit moment aftellen naar het einde van maart. Na een kleine terugval als gevolg van het rentebesluit van de Amerikaanse Federal Reserve van afgelopen week is bitcoin weer terug op de koers van om en nabij de 28.000 dollar.

Dit betekent dat de bitcoin koers ten opzichte van afgelopen week bijna niet gewijzigd is. Het momentum lijkt wat weg te vallen als we het over de rally hebben. "Als bitcoin moeite blijft hebben om voorbij de 28.700 dollar te breken, dan zou een gezonde dip nodig kunnen zijn om nieuwe kopers aan te trekken", aldus Rekt Capital.

Wat dat betreft lijkt Rekt Capital dus te opteren voor een "gezonde dip" die bitcoin nodig heeft om weer wat nieuwe kopers naar de markt te halen.

Als we naar de grafieken van Rekt Capital kijken, dan lijkt het vooral belangrijk dat bitcoin de maand afsluit boven de koers van 25.000 dollar. Voorlopig zit dat wel goed met de huidige koers van bijna 28.000 dollar.

Amerikaanse inflatiecijfers

We sluiten deze week en maand op vrijdag nog wel af met nieuwe inflatiecijfers vanuit de Verenigde Staten. Eerst krijgen we op donderdag nog het bruto binnenlands product (BBP) van de Verenigde Staten voor het vierde kwartaal van 2022. Vervolgens komt op vrijdag dus de Personal Consumption Expenditures Index (PCE).

Afgelopen maand veroorzaakte deze inflatiemeter wat volatiliteit, dus het zou best kunnen dat we nu weer wat actie kunnen verwachten. De verwachting is dat de Core PCE deze maand afkoelt van 4,7 naar 4,4 procent.

Langzaam maar zeker komt de Federal Reserve daarmee in de buurt van zijn doelstelling van een inflatie van 2,0 procent. Ze zijn er alleen nog niet en met de sluimerende bankencrisis begint er wel een gevaarlijke situatie te ontstaan.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....