Bitcoin analyse: koers koelt af na grote stijgingen in 2023

Bitcoin analyse: koers koelt af na grote stijgingen in 2023

De sterke uptrend die twee weken geleden begon is momenteel op zijn minst tijdelijk onderbroken. De bitcoin koers kwam de afgelopen week nauwelijks van zijn plaats +.035%, in tegenstelling tot de flinke stijging van +40% in de week ervoor. Gaat het om slechts een tijdelijke onderbreking of is een trendwijziging aanstaande?

De bitcoin koers staat momenteel op 27,400.70USD. We bespreken in deze update waarom de recent gevormde prijsrange $27.200 - $28.650 bepalend kan zijn voor de richting die we de komende dagen op zullen gaan.

Bitcoin (BTC) 30-minuten grafiek

In de vorige update bespraken we dat het verliezen van de 200 MA’s als trendsupport op zijn minst zou leiden tot een tijdelijke onderbreking van de sterke uptrend en mogelijk zelfs tot een trendwijziging op dit lage tijdsbestek.

Vanaf het moment dat we afgelopen woensdag onder de 200 MA’s terechtkwamen (groene cirkel) is de sterke uptrend voor nu gepauzeerd. Dit vertaald zich terug in een nieuwe prijsrange $27.200 - $28.650, waarbinnen de koers in grote lijnen zijwaarts beweegt.

Grote kans dat een uitbraak uit deze prijsrange ergens in de komende dagen de richting voor korte termijn zal gaan bepalen. Bij een opwaartse uitbraak zullen we opnieuw het weerstandsgebied net onder de $30.000 gaan opzoeken. In het geval van een neerwaartse uitbraak houden we rekening met een verdere daling richting belangrijke prijsniveaus op de hogere tijdsbestekken.

Bitcoin analyse: koers koelt af na grote stijgingen in 2023

Bitcoin (BTC) 1-uurgrafiek

Nu we voor dit moment de 200 MA’s op de 30 minuten zijn kwijtgeraakt komen de 200 MA’s op de 1 uursgrafiek bij ons in beeld.

Opvallend is dat de 200 MA’s op dit tijdsbestek in de afgelopen week heeft aangetoond relevant te zijn. Namelijk toen de FED afgelopen woensdag zijn rentebesluit bekend maakte en dit in eerste instantie leidde tot een flinke daling, werd deze daling een halt toegeroepen door deze voortschrijdende gemiddelden (zwarte pijl).

Daarnaast zien we dat de 200 MA’s op dit tijdsbestek zich bevinden rond de onderkant van onze nieuwe prijsrange $27.200 - $28.650. Dit versterkt onze gedachten dat een neerwaartse uitbraak uit de prijsrange een overgang zal betekenen van een zijwaartse trend naar een neerwaartse trend op de lage tijdsbestekken. Wanneer dit scenario zich de komende dagen gaat uitspelen verschuiven we onze focus naar de 4 uurgrafiek.

Bitcoin analyse: koers koelt af na grote stijgingen in 2023

Bitcoin (BTC) 4-uurgrafiek

In het geval van een bearish uitbraak uit de prijsrange bevind zicht het eerst volgende supportgebied circa 7% onder de prijsrange, namelijk net boven de $25.000. De 200 MA’s bevinden zich hier momenteel vlak onder maar het zou ons niet verbazen als deze de komende dagen nog iets omhoog zullen hellen richt het supportgebied $25.000.

Het moment waarop we onder het supportgebied $25.000 terechtkomen en tevens de 200 MA’s op dit tijdsbestek kwijtraken is overigens pas het moment waarop het in onze geen zin meer heeft om bullish argumenten te maken.

Voor dit weekend en de komende dagen kunnen we de volgende samenvatting als goede leidraad aanhouden:

- Zolang we handelen in de prijsrange $27.200 - $28.650 is de trend zijwaarts en zijn we neutraal.
- Bij een bullish uitbraak uit de prijsrange, dus boven de $28.650, passen we onze verwachtingen aan van neutraal naar bullish.
- Bij een neerwaartse uitbraak, dus onder de $27.200, passen we onze verwachtingen aan van neutraal naar meer bearish.
- Op het moment dat we tevens onder het supportgebied $25.000 uitkomen in combinatie met de 200 MA’s passen we onze verwachtingen aan van meer bearish naar overtuigend bearish.

Bitcoin analyse: koers koelt af na grote stijgingen in 2023

De Bitcoin Webshop van Nederland & België 

In de Bitcoin Webshop van Nederland & België vind je unieke Bitcoin Gifts die nergens anders verkrijgbaar zijn. Originele Bitcoin cadeaus voor jezelf of om weg te geven.

Om je alvast te helpen hebben wij een overzicht van de top 10 ‘bitcoin cadeaus’ voor 2023 gemaakt. Laat je verrassen!

Fear Of Missing Out:
- Bitcoin Cava | BTC 100K bubbels | Special Edition
- Bitcoin Wijn | Heerlijke wijn in prachtige fles met tinnen etiket en bitcoin logo
- Bitcoin Chocolade Duo | Gold & Bronze, van de lekkerste Belgische chocolade
- Bitcoin Sleutelhanger | Eyecather voor jouw sleutelbos
- Bitcoin Bier | Het enige echte Bitcoin Bier van Nederland, Pilsener of IPA
- Bitcoin Bieropener | Industrial Gold

Bitcoin analyse: koers koelt af na grote stijgingen in 2023
Lees meer over:
Bitcoin Technische Analyse

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties