Bekende crypto analist: Dogecoin koers kan $ 2,55 bereiken – wat gebeurt er met DOGE?

308 totale weergaven
Dogecoin koers |

De crypto markt heeft tot nu toe te maken met een bijzondere week, waarbij in het weekend de koersen van veel cryptomunten een flinke dip ervaarden, en hier al dagen van aan het herstellen zijn. Ook bij meme coins was er sprake van veel waardeverlies, zo ging Dogecoin met 20% onderuit. 

De grootste meme coin ter wereld blijft vandaag redelijk stabiel rond een koers van $ 0,10, maar volgens een bekende crypto analist gaat het daar niet bij blijven. Hij voorspelt een toekomstige koers van $ 2,55 voor Doge.

Wat gebeurt er met DOGE?

Dogecoin is van oudsher één van de meest volatiele cryptomunten uit de crypto markt. Denk daarbij aan de enorme stijgingen die het doormaakte toen Elon Musk meermaals tweets stuurde over de meme coin, maar ook de enorme dalingen die de Dogecoin koers daarna vaak meemaakte.

Tot nu toe is Dogecoin dit jaar knap overeind gebleven en zelfs na de crypto crash van dit weekend staat de koers nog hoger dan waar het in januari begon. Toen stond de koers nog rond de $ 0,084.

dogecoin koers 2024

Doordat het vandaag weer door de grens van $ 0,10 is gebroken, is de hoop dat het verder door weet te zetten na deze vooral psychologische grens. Er zijn nog altijd veel traders die op dit soort ronde getallen koop of verkooporders plaatsen, waardoor het soms lastige hordes zijn die genomen moeten worden door cryptomunten.

Daarnaast zijn er een aantal positieve signalen zoals een verhoging van de totale transactiekosten op het netwerk van 20.340 naar 28.470 DOGE en een groei in het aantal actieve wallets.

Lees ook -> Ripple’s SEC-schikking verandert alles: Waarom XRP nu een slimme zet is!

Dogecoin koers kan $ 2,55 bereiken volgens analist

Crypto analist Alan Santana voorziet een prachtige toekomst voor Dogecoin houders, uit een technische analyse blijkt dat de Dogecoin koers in 2025 kan stijgen tot wel $ 2,55. Een enorme stijging, gezien de all-time high van DOGE momenteel op $ 0,7376 ligt.

De cijfers komen niet uit de lucht vallen, maar komen vanuit een ‘accumulation zone’ die tussen $ 0,053 en $ 0,065 staat. Dit is de zone waarin investeerders zoveel mogelijk Dogecoin zouden moeten kopen om winst te maken.

Er liggen vervolgens belangrijke weerstandsniveaus rond $ 0,14, $ 0,23 en $ 0,38. Uiteindelijk zal ook vooral het niveau van $ 1 een enorme weerstand gaan bieden, wederom vooral vanuit een psychologisch oogpunt.

Santana voorspelt een nieuwe all-time high in de range van $ 1,85 tot $ 2,55 bij een nieuwe bull run. Volgens de analist blijft Dogecoin dan ook de komende jaren de meest waardevolle meme coin op de markt.

Welke meme coins kunnen Dogecoin volgen?

Tijdens een nieuwe bull run staan er ook altijd weer nieuwe meme coins op die een poging doen om Dogecoin te volgen in haar succes. Bij vorige bull runs waren dit bijvoorbeeld Pepe Coin en onlangs nog Dogwifhat.

Deze coins zijn in eerste instantie erg goedkoop te verkrijgen en zodra ze de nodige aandacht vergaren, schiet de prijs soms wel met 1000x omhoog. Hieronder vind je twee andere nieuwe cryptomunten die bij een komende bull run wel eens dit voorbeeld kunnen volgen:

Base Dawgz – het multichain meme coin alternatief

Base Dawgz is een nieuw crypto project dat gebruik maakt van de Base blockchain, de chain die ontwikkeld is door de crypto exchange Coinbase. Deze blockchain heeft afgelopen jaar een aantal grote projecten voortgebracht en Base Dawgz wil meeliften op deze hype.

Het biedt de meme coin ook nog aan op 4 andere blockchains; Ethereum, Solana, Binance en Avalanche. Hierdoor kun je na de lancering van de token gemakkelijk kiezen op welke blockchain jij de tokens wilt hebben staan via de bridge die ook direct gelanceerd zal worden.

Momenteel betaal je $ 0,007414 per $DAWGZ token in de presale die al bijna $ 3 miljoen opgehaald heeft. Zodra je de tokens hebt gekocht, kun je ze direct in een staking pool vastzetten met een geschatte APY van meer dan 900%.

 

Shiba Shootout – de Shiba coin van 2024?

De Shiba meme heeft in de loop der jaren een aantal grote crypto projecten voortgebracht en het nieuwe Shiba Shootout wil dit succes in 2024 nog maar eens herhalen. Met een nieuwe Shiba meme coin die gericht is op het Wilde Westen komt het met een aantal interessante applicaties die de waarde kunnen verhogen.

Zo is de Shiba Sharpshooter al uitgebracht waarin je duels speelt en, net als in het Wilde Westen, timing en precies belangrijk zijn. Hoe beter je presteert in deze game, die te downloaden is op iPhones en Android telefoons, hoe meer $SHIBASHOOT tokens je zult verdienen.

De tokens zijn ook te koop op de website van het project waar een presale gehouden wordt. Deze presale staat op een tussenstand van nog geen $ 900.000 waardoor je bij een exclusieve groep van vroege investeerders hoort als jij het aandurft met misschien wel dé Shiba meme coin van 2024!

Disclaimer: dit artikel bevat inzichten van onafhankelijke auteurs en maakt geen deel uit van de redactionele inhoud van BitcoinMagazine.nl. Dit is geen beleggingsadvies, doe uw eigen onderzoek.

Lees meer over:
Dogecoindogecoin koers

Door: Joren Verdoes

Met meer dan 10 jaar ervaring in de cryptowereld is Joren Verdoes een echte crypto-veteraan te noemen. Zijn kennis binnen de techwereld gaat ruim 15 jaar terug. Joren heeft zich de afgelopen jaren ontpopt tot een ware expert binnen het vakgebied en kan moeilijke materie simpel en helder overbrenge...