Bekende cryptobank komt in handen van Amerikaanse staat

Bekende cryptobank komt in handen van Amerikaanse staat

Het management van Signature Bank mag wat anders gaan doen. De Amerikaanse overheid grijpt in en neemt de bank over.

Dat is te lezen in het gezamenlijke statement van de Treasury (Ministerie van Financiën), de Federal Reserve (Centrale Bank van de Verenigde Staten) en de FDIC (Federal Deposit Insurance Corporation, een federale overheidsinstelling die deposito's van bankklanten verzekert).

De drie belangrijke Amerikaanse organisaties komen met een verklaring rondom de bankrun en financiële problemen bij verschillende Amerikaanse banken. Men hoopt op die manier het vertrouwen in het Amerikaanse bankwezen hoog te houden. Het doel van deze stap is om ervoor te zorgen dat het banksysteem overeind blijft. Daar horen garanties op stortingen en flinke kredieten voor banken bij.

De koppeling met bitcoin en crypto is snel gemaakt. Signature Bank zit ook in de problemen. De bank is (of was) een van de meest gebruikte partners voor grote transacties en liquiditeit voor bijvoorbeeld Coinbase. Cryptobeurzen hebben andere opties, maar het is dus niet zo dat een bankencrisis de industrie niet raakt.

De State Chartering Authority heeft Signature Bank in New York gesloten vanwege de eerder genoemde financiële problemen. Om ervoor te zorgen dat depositohouders geen verliezen lijden, hebben de FDIC en de Federal Reserve voorgesteld om deze bank over te nemen. Het Ministerie van Financiën, met Janet Yellen aan het roer, heeft dit voorstel goedgekeurd en depositohouders zullen al hun geld kunnen opnemen vanaf deze maandag.

Het is de vraag of dit voldoende is om verdere paniek op de markten te voorkomen.

Aandeelhouders en sommige ongedekte schuldeisers krijgen geen bescherming. Het management van de bank zal ook worden vervangen. Als er verliezen zijn voor de Deposit Insurance Fund om onverzekerde depositohouders te ondersteunen, zullen deze worden teruggevorderd door een speciale beoordeling op banken. Dat is een wettelijke vereiste.

Silicon Valley Bank is ook in financiële problemen gekomen en kan niet aan haar verplichtingen voldoen. De FDIC en de Federal Reserve hebben voorgesteld om deze bank te sluiten en ook in beheer te nemen. Het Ministerie van Financiën heeft dit voorstel ook goedgekeurd. Silicon Valley Bank is (zoals de naam al doet vermoeden) een belangrijke pion in de techsector van de VS.

Lees meer over:
Amerika bank dollar

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan