MicroStrategy: ‘Onze 130.000 bitcoin staan niet bij Silvergate Bank’

MicroStrategy

Het lijkt erop dat het MicroStrategy van Michael Saylor, het eerste beursgenoteerde bedrijf dat vol overtuiging in bitcoin stapte, geen last heeft van de gigantische problemen bij Silvergate Bank. In een verklaring laat het bedrijf weten dat alle 130.000 bitcoin in ieder geval niet bij Silvergate Bank ondergebracht zijn. Overigens heeft MicroStrategy wel een lening af te betalen aan Silvergate Bank voor Q1 2025.

Tether ook buiten schot

Ook de stablecoin-uitgever Tether laat bij monde van Chief Technology Officer Paolo Ardoino weten dat zij geen enkele blootstelling aan Silvergate Bank hebben. De grootste stablecoin van de markt regelt zijn bankzaken dus niet bij Silvergate, wat voor het ecosysteem in zijn geheel op dit moment een hele goede zaak is.

Een stablecoin-uitgever die wel bij Silvergate Bank lijkt te zitten is Circle, die we kennen van de USD Coin (USDC). Zij geven in de onderstaande berichten aan dat ze in ieder geval een deel van hun vermogen bij Silvergate hebben staan.

Tot nu toe voelt Circle deze problemen nog niet in de market cap van USDC. Die is de afgelopen 24 uur namelijk alleen maar gestegen. Wat dat betreft lijkt de markt zich weinig zorgen te maken over het eventuele omvallen van Silvergate Bank en de mogelijke gevolgen daarvan voor een partij als Circle en zijn stablecoin.

Gigantische bank

Ondanks dat veel bedrijven binnen de crypto-industrie claimen dat ze niets met Silvergate Bank te maken hebben, haalde de bank in Q4 2022 alsnog 3,8 miljard dollar aan stortingen binnen. Dat was overigens wel een behoorlijke daling van de 11,9 miljard dollar die er in Q3 2022 binnen kwamen rollen bij de bank van de crypto-wereld.

Voor bitcoin betekent het omvallen van een bank als Silvergate in principe niet zoveel op fundamenteel niveau. Bitcoin is juist door Satoshi Nakamoto gebouwd om dit soort zaken te overleven. Dit soort gebeurtenissen zijn ook vooral de reden om voor een eigen wallet te kiezen en je bitcoin zo goed mogelijk te beschermen.

Van de buitenkant blijft het altijd heel lastig om te oordelen over de financiële gezondheid van beurzen en andere beheer-partijen. Wat dat betreft doe je er goed aan om, in ieder geval voor een deel, het heft in eigen handen te nemen.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....