Signature Bank lijkt volgende cryptobank met problemen

Signature Bank lijkt volgende cryptobank met problemen

Signature Bank is de volgende bank met veel banden met de cryptosector die het moeilijk heeft. De Amerikaanse bank is naast Silvergate Bank een bekende bankpartner in met name het Amerikaanse gedeelte van de bitcoinwereld.

Het aandeel van Signature Bank is met meer dan 10% gedaald nadat Silvergate aankondigde dat het van plan is om de activiteiten af te bouwen. Ook het aandeel van Silvergate kelderde met tientallen procenten. Silvergate Capital Corporation, het moederbedrijf van Silvergate Bank, noemde “recente ontwikkelingen in de sector en regelgeving” als reden voor de aangekondigde sluiting van de bank. In de praktijk is het een combinatie van hoge rentes, inflatie en verliezen van vorig jaar (mede door de ineenstorting van FTX) die de bank nu parten spelen.

Silvergate Bank zei dat het van plan is om bankdeposito’s aan klanten volledig terug te betalen. In de afgelopen week hebben meerdere bedrijven die actief zijn in de digitale activa-industrie afstand genomen van Silvergate. Partijen als Coinbase en Gemini, hebben aangekondigd dat hun relatie met Silvergate te verbreken. Coinbase zei dat ze over stapte naar Signature Bank. De diensten van beide banken worden bijvoorbeeld inzet bij grote zakelijke klanten. MicroStrategy ontving in maart vorig jaar een lening van $205 miljoen van Silvergate.

De bitcoin koers dook vandaag onder de grens van $20.000. Er is nooit één reden voor een bepaalde stijging of daling, bitcoin is een grote wereldwijde markt. Tegelijkertijd is de invloed van de onrust bij bekende partijen in de industrie vaak reden voor paniek.

Signature Bank is dus een van de bekende alternatieven voor Silvergate. Maar ook zij zijn al duidelijk betrokken in de wereld van cryptocurrency. Zo is er een rechtszaak tegen Signature wegens de banden met FTX.

Er werd beweerd dat Signature "feitelijk op de hoogte was van en de beruchte FTX-fraude in hoge mate heeft gefaciliteerd."

Vorig jaar zei Signature dat het van plan was om zijn blootstelling aan de bitcoin-industrie te verminderen. Men doelde bijvoorbeeld op het beperken van stortingen door cryptobedrijven. De bank bevestigde die plannen nog eens in een geschreven verklaring op woensdag. "We hebben herhaaldelijk gecommuniceerd dat onze relaties in de digitale activa-industrie beperkt zijn tot alleen Amerikaanse dollardeposito's," zei Signature President en COO Eric Howell. "We blijven volledig toegewijd om ons plan uit te voeren om deze deposito's verder te verminderen."

Lees meer over:
Bitcoin Amerika bank

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan